gezond en makkelijke recepten

Ook al ben je in het begin misschien niet zo goed in het koken, komt dat later vanzelf wel als je het vaak doet. Oefening baart kunst en je hoeft niet per se een 5 sterren chef te worden. Door zelf te koken bepaal je zelf wat er door je gerecht heen komt en de hoeveelheden ervan. Bij kant en klaar maaltijden zit er vaak veel zout en suiker bij, om het product langer goed te houden. Door zelf gerechten te maken, krijg je een veel betere smaak.

De schijf van vijf

Als je de schijf van vijf aanhoudt kun je gezonde en makkelijke recepten simpel bereiden. Denk dan aan veel groente en fruit. Pasta, rijst en brood proberen de volkoren variant te nemen. Probeer te variƫren met vis vlees en vegetarische producten. Zorg ook dat je genoeg zuivel binnenkrijgt, denk aan kaas, melk en yoghurt. Als laatste is het belangrijk om genoeg te drinken, water, thee en koffie.

Met deze producten weet je zeker dat je voldoet aan de gezonde voorschriften. Zorg er ook voor dat je lichaam gewend raakt aan een vast voedingspatroon. Door precies op te schrijven wat je op een dag eet, kun je in de avond kijken wat je allemaal hebt gegeten en misschien dingen wegstrepen die toch wel ongezond zijn en niet nodig waren geweest. Op deze manier kun je een eigen schema maken en precies zien wat je nodig hebt.

Kijk goed op verpakkingen

Vaak denk je een gezond product gevonden te hebben of zeggen ze dat het een gezond product, valt dat in de praktijk toch vaak tegen. Daarom is het belangrijk om goed de verpakking te lezen. Zo krijg je een duidelijk inzicht van wat erin zit. Ook als er staat geen suiker, zitten er vaak suikervervangers die even ongezond zijn. 

Succes met gezond eten!