Gemakkelijk en effectief thuis trainen

Kun je thuis net zo effectief trainen als op de sportschool? Ja dat kan! En wist je dat dat zelfs kan met één soort oefenmateriaal! Thuis hoef je niet rekening te houden met alle regels die je moet hanteren in de sportschool en kun je lekker je gang gaan zonder dat je wordt afgeleid. 

Wat zijn de voordelen van thuis training?

De hele dag met je laptop aan de eettafel doorbrengen, is niet heel bevorderlijk voor je lichaam. Gelukkig is er een manier om alsnog aan voldoende lichaamsbeweging te komen en daar heb je helemaal niet veel voor nodig.

Wist je dat je met fitness elastieken al een full body workout thuis kan doen? Door verschillende weerstanden te gebruiken is het geschikt voor elk niveau, of je nou een beginnende trainer bent of juist gevorderd. Weerstandsbanden zijn een prima alternatief voor gewichten en zijn een effectief middel om thuis mee te trainen. 

Wat zijn de voordelen van het trainen met fitness elastieken?

Fitness elastieken zijn een stuk voordeliger dan wanneer je andere trainingsmaterialen aanschaft. Daarnaast nemen ze nauwelijks ruimte in, waardoor je ze gemakkelijk thuis kunt opbergen of meenemen naar het park. En belangrijker nog, fitness elastieken zijn enorm veelzijdig. Ze zijn gemaakt van flexibel rubber latex en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Aan de kleur kun je herkennen welke weerstand het elastiek heeft. Je kunt fitness banden ook kopen in sets, waardoor je met verschillende weerstanden kunt trainen.

Belangrijk om te weten voor je begint met thuis trainen

Fitness elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Zo zijn er zogeheten mini bands die meestal gebruikt worden rondom de ledematen. Ze worden gebruikt om oefeningen te verzwaren of complexer te maken. De grotere fitness banden kun je gebruiken ter vervanging van gewichten of je eventueel verankeren om er trekkende of duwende bewegingen mee te maken. Als het gaat om trainen met fitness elastieken, dan is de werkwijze vrij simpel: beginners pakken een lichtere band die minder weerstand biedt en bouwen dat vervolgens op naarmate hun kracht toeneemt. Gevorderde sporters kunnen zichzelf beter trainen met dikke en sterkerder fitness banden. Dit zorgt voor meer uitdaging in hun training.

Het trainen met fitness elastieken is effectief, gemakkelijk en enorm variërend. Trainen met fitness banden is ideaal voor elke leeftijd. Daarnaast worden fitness elastieken ook veel gebruikt bij revalidatie oefeningen tijden fysiotherapie. Heb jij nog geen fitness elastiek in huis? Ga dan maar snel op zoek naar de juiste elastieken voor jou!

Online shopping

Wat zijn stalen armbanden en zijn ze ook voor heren?

Er zijn een paar misvattingen over stalen armbanden. Sommige mensen geloven dat ze alleen voor vrouwen zijn, terwijl anderen geloven dat ze exclusief voor mannen zijn. In werkelijkheid kunnen stalen armbanden door beide geslachten worden gedragen. Ze kunnen ondersteuning en bescherming bieden in tijden van stress of letsel, en ze zijn een uitstekend cadeau voor […]

Read More
herenmode items
Online shopping

Deze 5 herenmode items zijn deze zomer een must

De zomer komt er weer aan. Dat betekent dus dat je meer bekijks trekt en dat je er dus ook beter je best voor moet doen om er als man goed uit te zien. Of je nu door de straten dwaalt of op de boulevard flaneert. Het is altijd zaak om te zorgen dat je […]

Read More
De perfecte bh voor grote maten
Online shopping

De perfecte bh voor grote maten

De zoektocht naar de perfecte bh is altijd een struggle, want er zijn zoveel soorten en maten dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Je bent vaak uren bezig met passen en dan nog maar te zwijgen over de zoektocht naar een bh die er leuk uitziet. Vrouwen met grote maten […]

Read More