Een WordPress website maken in vijf stappen

laptop, website

Een WordPress website laten maken is eenvoudiger dan je denkt. In feite kun je in slechts vijf stappen een volledig functionerende website live op het internet hebben. Alles wat je nodig hebt is een domeinnaam, hosting en een beetje tijd. Blijf lezen om te leren hoe je een WordPress website maakt in vijf eenvoudige stappen.

1. Kies je domeinnaam en hosting 

De eerste stap bij het maken van je WordPress website is het kiezen van een domeinnaam en een hosting plan. Je domeinnaam is het adres van je website op het internet (bijvoorbeeld www.example.com). Zodra je je domeinnaam hebt gekozen, moet je je aanmelden voor webhosting. Dit is waar de bestanden van je website worden opgeslagen. Er zijn veel verschillende web hosting bedrijven om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat je je onderzoek te doen alvorens zich te vestigen op een. 

2. WordPress installeren 

Vervolgens is het tijd om WordPress te installeren. Dit is de software waarmee je je website bouwt en beheert. WordPress is gratis en open source, wat betekent dat er duizenden plugins en thema’s voor beschikbaar zijn. Om WordPress te installeren, moet je via FTP of SSH toegang krijgen tot je webserver en de software bestanden uploaden naar je hosting account. Zodra WordPress is geïnstalleerd, kun je inloggen en beginnen met het bouwen van je site. 

3. Kies een thema 

Een van de leuke dingen van WordPress is dat er letterlijk duizenden thema’s voor beschikbaar zijn. Een thema is eigenlijk een vooraf ontworpen sjabloon dat je kunt gebruiken om het uiterlijk en het gevoel van je site te veranderen zonder dat je hoeft te leren hoe je moet coderen. Om een thema te vinden dat geschikt is voor je, ga je gewoon naar de WordPress-themamap en blader je door de opties. Als je er een hebt gevonden die je bevalt, klikt u op “Installeren” en vervolgens op “Activeren” om het op je site te activeren. 

4. Je inhoud toevoegen 

Nu is het tijd om inhoud aan je site toe te voegen! Je kunt nieuwe pagina’s of berichten toevoegen door in te loggen in het administratiegedeelte van WordPress en te navigeren naar respectievelijk de secties “Pagina’s” of “Berichten”. Om een nieuwe pagina toe te voegen, voer je gewoon de titel en de inhoud in de juiste velden in en klik je vervolgens op “Publiceren” Om een nieuw bericht toe te voegen, voer je de titel, inhoud en eventuele tags of categorieën in de juiste velden in en klik je vervolgens op “Publiceren”. 

5. Je site promoten 

Zodra je inhoud aan je site hebt toegevoegd, is het tijd om deze te promoten! Er zijn veel verschillende manieren om je WordPress site te promoten, maar enkele van de meest effectieve zijn sociale media, e-mail marketing en zoekmachine optimalisatie (SEO). Om te beginnen met sociale media, maak je gewoon accounts aan op populaire platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest en deel je inhoud met je volgers. Voor e-mailmarketing maak je een opt-in formulier op je site zodat bezoekers zich kunnen aanmelden om updates van je te ontvangen. En voor SEO: onderzoek populaire sleutelwoorden die verband houden met je niche en verwerk ze vervolgens in de inhoud van je site waar dat relevant is. 
Dat is het! Dit zijn de vijf eenvoudige stappen om een eigen WordPress website te maken. Vergeet niet om eerst een domeinnaam en hosting plan te kiezen, ten tweede WordPress te installeren, ten vierde een thema te kiezen, ten vijfde inhoud toe te voegen en vervolgens je site te promoten. Door deze stappen te volgen, heb je in een mum van tijd je eigen prachtige website! Voor meer informatie kun je terecht op stuurlui.nl.

Online shopping

Waarom is vandaag besteld morgen in huis zo populair?

In onze razendsnelle wereld is tijd van onschatbare waarde geworden, zelfs als het gaat om online winkelen. Een opvallende trend die de afgelopen jaren een ware revolutie heeft teweeggebracht in de wereld van e-commerce, is de ‘Vandaag Besteld, Morgen in Huis’ service. Deze belofte om binnen 24 uur na bestelling te leveren heeft de harten […]

Read More
Online shopping

Waarom is achteraf betalen zo populair?

In een wereld waar gemak en keuze hoog in het vaandel staan, heeft een nieuwe trend zich op de voorgrond gewerkt binnen het betalingslandschap: achteraf betalen. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun aankopen pas na ontvangst te voldoen, in plaats van direct af te rekenen tijdens het winkelen. Deze evolutie roept de vraag op: […]

Read More
Online shopping

Slim kiezen bij online shoppen: 5 tips voor een geslaagde aankoop

Online shoppen biedt een breed scala aan mogelijkheden en gemakken, maar het kan ook best lastig zijn. Met zoveel opties beschikbaar, is het belangrijk om slim voor de beste keuze te gaan en ervoor te zorgen dat je de beste aankoop doet. Lees hier vijf handige tips om weloverwogen beslissingen te nemen tijdens het online […]

Read More