Een industriële look creëren in jouw huis? Denk hier is aan

De industriële stijl is de laatste jaren enorm populair geworden in interieurland. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van stoere en robuuste materialen, zoals beton, staal en leer. Door het toepassen van deze materialen ontstaat er een stoere, rauwe sfeer in huis. Wil jij ook graag een industriële look creëren in jouw huis? In dit artikel geven wij tips en inspiratie voor het toepassen van deze stijl.

Kleur en materialen

Een belangrijk onderdeel van de industriële stijl is het gebruik van kleur en materialen. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren grijs, zwart en bruin en het gebruik van materialen zoals staal, beton en leer. Ook hout is een materiaal dat goed past bij de industriële stijl. Kies voor een robuuste houten tafel of vloer om de industriële sfeer te benadrukken.

Meubels

Bij een industriële look passen meubels met een stoere uitstraling. Denk aan een leren bank, metalen krukjes of een industriële salontafel. Een andere optie is het gebruik van lockers in huis. Lockers zijn niet alleen praktisch voor het opbergen van spullen, maar passen ook perfect bij de industriële stijl. Kies bijvoorbeeld voor een oude, verweerde locker met een stoere uitstraling. Of ga voor een modernere variant, zoals een stalen locker met een strakke afwerking.

Accessoires

Maak jouw industriële interieur compleet met stoere accessoires. Denk aan metalen lampen, een robuuste klok of een vintage wereldkaart aan de muur. Ook accessoires gemaakt van leer passen goed bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een leren poef of een kussen met een leren hoes. Maak het geheel af met groene planten, voor een natuurlijke touch in het stoere interieur.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het creëren van de juiste sfeer in huis. Bij een industriële look passen stoere, metalen lampen. Kies bijvoorbeeld voor een hanglamp van staal boven de eettafel of een bureaulamp met een vintage uitstraling op het bureau. Ook lampen met een industrieel uiterlijk, zoals een fabriekslamp, passen goed bij deze stijl.

Conclusie

Het creëren van een industriële look in jouw huis is een leuke uitdaging. Door het gebruik van stoere materialen, meubels en accessoires ontstaat er een rauwe, industriële sfeer in huis. Lockers zijn een praktische en stoere toevoeging aan dit interieur en passen perfect bij de industriële stijl. Kies voor een oude, verweerde locker of een moderne stalen variant om jouw interieur compleet te maken. Ga aan de slag en creëer jouw eigen stoere, industriële interieur!

Uncategorized

Het perfecte rouwstuk: een gids voor een waardig afscheid

Het kiezen van het perfecte rouwstuk voor een geliefde kan een emotioneel en betekenisvol proces zijn. Een rouwstuk biedt niet alleen troost aan degenen die afscheid nemen, maar het is ook een eerbetoon aan het leven van de overledene. Hier is een uitgebreide gids om u te helpen bij het selecteren van een rouwstuk dat […]

Read More
Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst
Uncategorized

Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst

Denk je na over hoe je jouw huis duurzamer kunt maken? Dan is isoleren een essentiële stap. Isolatie verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar draagt ook bij aan een lagere energierekening en een comfortabeler leefklimaat. In dit artikel duiken we in de wereld van isolatie en ontdekken we hoe deze bijdraagt aan […]

Read More
Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren
Uncategorized

Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren

Ziet je keuken er nog te goed uit om te vervangen maar ben je wel de stijl/uitstraling zat? Dan wil je uiteraard de keuken op een budgetvriendelijke manier aanpakken. Alleen wat is nou budgetvriendelijk en ook nog eens mooi? Vaak wordt er dan direct gedacht aan verf. Het nadeel aan verf is dat het een […]

Read More