Een horecaterras waar andere jaloers van zullen worden

Als horecaondernemer is een aantrekkelijk en comfortabel terras van groot belang. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer je gasten zo lang mogelijk van het goede weer willen genieten. Én een goed ontworpen terras zorgt voor een aangename sfeer en trekt per slot van rekening meer klanten aan. Wil je een terras dat opvalt en waar anderen jaloers op zullen zijn? Lees dan verder, want hier vind je enkele tips en ideeën om een prachtig terras te ontwerpen.

De juiste indeling 

Een goed ontworpen horecaterras begint met de juiste indeling. Denk na over de functies die je wilt aanbieden aan je gasten. Wil je een plek creëren voor ontspanning en loungen? Of wil je vooral ruimte bieden aan dinergasten? Door de functies te bepalen, kun je de ruimte op een efficiënte manier indelen. Zorg voor voldoende zitplaatsen en comfortabele stoelen en banken. Een slimme tip is om verschillende zitgedeeltes te creëren, zoals een intieme hoek met zachte kussens en een centrale eethoek met grote tafels.

Een unieke uitstraling

Wil je echt opvallen met je horecaterras? Zorg dan voor een unieke uitstraling. Maak gebruik van bijzondere materialen en kleuren die passen bij de sfeer die je wilt creëren. Denk ook aan het toevoegen van groen, zoals planten en bloemen, om een natuurlijke en uitnodigende ambiance te creëren. Daarnaast kun je ook kiezen voor een stretchtent op maat als terrasoverkapping voor je horecazaak. Een stretchtent biedt niet alleen bescherming tegen zon en regen, maar geeft ook een bijzondere en stijlvolle uitstraling aan je terras.

Aandacht voor verlichting 

Verlichting is essentieel bij een horecaterras. Zorg voor voldoende licht, zowel functioneel als sfeervol. Functioneel licht zorgt ervoor dat gasten elkaar kunnen zien en dat ze comfortabel kunnen eten en drinken. Sfeerverlichting daarentegen zorgt voor een gezellige en intieme sfeer. Denk aan het gebruik van string lights, lantaarns of spotjes die bepaalde elementen van je terras accentueren. Met de juiste verlichting kun je de gewenste stemming creëren en je terras laten opvallen.  

Comfort en gemak

Een horecaterras moet bovenal comfortabel en gebruiksvriendelijk zijn voor je gasten. Zorg voor voldoende schaduwrijke plekken op warme dagen, bijvoorbeeld door middel van een terrasoverkapping voor horeca. Hierdoor kunnen je gasten optimaal genieten, zelfs bij extreme weersomstandigheden. Vergeet ook niet om voldoende verwarmingselementen te plaatsen voor koelere avonden. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte tussen de tafels, zodat gasten comfortabel kunnen zitten en voldoende privacy hebben.

Huis & Tuin

Een terrasverwarming aanschaffen? Let op deze x dingen 

Het is weer die tijd van het jaar, de tijd om te genieten van lange avonden op je terras. Maar wat als het kouder wordt? Een goede terrasverwarming kan je helpen om de avond warm te houden en je gasten comfortabel te laten voelen. Maar hoe kies je de juiste terrasverwarming? Hier zijn enkele dingen […]

Read More
Huis & Tuin

Alles wat je moet weten voordat je een tuinhuis plaatst

Een tuinhuis kan een geweldige aanvulling zijn op elke tuin. Of het nu gaat om extra opslagruimte of een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, er zijn veel voordelen aan het hebben van een tuinhuis. Maar voordat je er een laat plaatsen, zijn er een paar zaken waar je rekening mee […]

Read More
Huis & Tuin

De perfecte binnendeuren voor jouw huis

Binnendeuren spelen een essentiële rol in het creëren van een stijlvol en functioneel interieur voor je huis. Ze zijn niet alleen een praktische manier om verschillende kamers van elkaar te scheiden, maar ook een belangrijk onderdeel van het algehele interieurinrichting. Of je nou een nieuwbouw hebt of je gaat renoveren, het kiezen van de juiste […]

Read More