Dit zijn de 5 populairste dobbelspellen van dit moment

dobbelspellen

Het spelen van leuke dobbelspellen brengt al jarenlang een hoop gezelligheid en spanning met zich mee. Er zijn inmiddels talloze soorten dobbelspellen, waarbij het soms moeilijk is om te kiezen voor het leukste spel. Ga door met lezen om te weten wat de 5 populairste dobbelspellen zijn van dit moment.

# 1. Qwixx

Het Qwixx dobbelspel is een populair dobbelspel die je samen met je familie en vrienden kunt spelen. Minimaal 2 en maximaal 5 spelers vanaf de minimale leeftijd van 8 jaar kunnen meedoen om zo veel mogelijk punten te verzamelen door te dobbelen. Gelukkig hoef je niet te wachten op je beurt, aangezien je tijdens elke speelronde zelf ook punten kunt scoren en daarnaast duurt elk potje niet te lang. 

# 2. Regenwormen

Kies je voor het dobbelspel Regenwormen, dan ben je verzekerd van een hoop gezelligheid. Er zijn 8 dobbelstenen die je moet gooien om zo op tactische manier tegels te verzamelen, ofwel door ze te pakken of stelen van andere spelers. Er kunnen minstens 2 personen spelen en maximaal 7.

# 3. Yahtzee

Het welbekend dobbelspel die je met je vrienden en gezin kunt spelen. Je maakt slechts gebruik van 5 dobbelstenen, een beker, een scoreblok en een pen nodig. Hierbij is het de bedoeling dat je combinaties bemachtigt om zo veel mogelijk punten te verdienen. 

# 4. 1000 Bommen & Granaten

Bij het dobbelspel 1000 Bommen & Granaten ga je punten moeten scoren door 8 dobbelstenen en de bijgeleverde kaarten te gebruiken met verschillende symbolen. Speel samen met minstens 2 en maximaal 5 spelers voor spannende momenten. 

# 5. Clever

Clever is een populair dobbelspel waarbij je gebruik maakt van 6 gekleurde dobbelstenen en zo veel mogelijk punten moet behalen in elke categorie. Je kunt dit spel in je eentje spelen, maar ook met een groep van 4. Het enige wat je nodig hebt, is een tactische denkwijze en een beetje geluk.

Bestel online de leukste bord- en dobbelspellen

Wil jij een leuk dobbelspel in huis halen voor een gezellige avond met vrienden of familie? Met bovenstaande dobbelspellen ben je verzekerd van een gezellige spelletjesavond. Al deze dobbelspellen zijn te bestellen in de webshop van Koning Bordspel. In deze webwinkel vind je honderden verschillende bord-, kaart- en dobbelspellen. Welk spel vind jij het leukste? Laat een reactie achter en wellicht maken we van bovenstaande lijst binnenkort een top 10!

Vrije tijd

Tekenaar voor kinderboeken

Een tekenaar voor kinderboeken moet op zijn minst net zo veel fantasie hebben als de kinderen voor wie de boeken zijn geschreven. Er zijn veel mensen die kunnen tekenen, maar een professionele kinderboekenillustrator weet ook wat kinderen aanspreekt en kan daar het werk op aanpassen. Denk aan de toon van een boek: bij een wat […]

Read More
sneaker heren
Vrije tijd

Top 5 sneaker merken voor heren

Iedere man zou minimaal 1 paar goede sneakers in zijn bezit moeten hebben. Ze zijn super comfortabel en perfect te combineren met diverse kledingstijlen. Er zijn sportief ogende sneakers , maar nette sneakers misstaan niet onder een luchtig pak. Dit zijn de vijf beste sneaker merken voor heren. #1. Puma Het Duitse sportmerk Puma is […]

Read More
vuurwerk
Vrije tijd

Welk vuurwerk mag je wel/niet afsteken met oud en nieuw?

Dit jaar is het kopen en afsteken van vuurwerk eenmalig verboden. Dat is omdat er veel druk is in de zorg en de handhaving en door het verbieden van vuurwerk wordt de druk op deze essentiële beroepen ontlast. Bepaald vuurwerk mag nog worden afgestoken. Wil je graag vuurwerk fonteinen afsteken? Lees hieronder of dat mag!  […]

Read More