Disselkist aanhanger

Een disselkist, disselbox of disselbak? Hoe je het noemt maakt niet uit maar welke afmetingen en van welk materiaal deze is kan wel van belang zijn. Disselkisten zijn de manier om jouw losse materialen op te bergen, jouw spanbanden en disselslot moeten natuurlijk een plekje hebben. Een aluminium disselbox is wat zwaarder maar ook sterker dan een kunststof disselbak aanhanger. Ook kan je een disselbak kopen die laag genoeg is zodat je het voorbord van je plateauwagen nog kan openklappen. In deze blog gaan wij jou de verschillen in disselkisten vertellen en uitleggen hoe je deze kan monteren.

Disselkisten zijn de meest ideale manier om jouw materialen veilig in op te bergen!

Een aluminium disselkist kopen?

Het grote voordeel van disselkisten van aluminium is dat ze supersterk zijn en niet kunnen roesten. Hierdoor kan je gereedschap zeer ideaal opbergen. De veiligheid kan worden gegarandeerd doormiddel van een slot dat al op de disselbak zit of een hangslot wat simpel bijgekocht kan worden. Zo kan je met een gerust hart jouw materialen veilig opbergen. Je kan deze disselkisten gebruiken voor je gereedschap op een bagagewagen maar ook op een vouwwagen of boottrailer om je vakantie- of visspullen mee te nemen. Kijk wel goed naar alle mogelijke afmetingen zodat jij de juiste disselbak koopt waar al jouw spullen in kunnen!

Disselkisten van kunststof

Kunststof disselkisten zijn relatief licht daarom kan je ze ook als onderbouw monteren. De populairste onderbouw disselbak is de Stabilo 510 x 340 x 300 mm, met de inhammen aan beide zijden van deze disselbox kan je deze gemakkelijker aan het chassis monteren. Bij de Stabilo disselkisten zit een geïntegreerd slot met een afdekkap die het slot tegen vuil en water beschermd. 

Ben je opzoek naar een waterdichte disselbox? Dan adviseren wij je de Profibox Plus te nemen. Deze disselkist is IP55 gekeurd en gemaakt van kunststof (PP). Water heeft bij deze disselkisten geen schijn van kans door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand. Ook is roestvorming niet aan de orde omdat alle onderdelen van deze disselbak gemaakt zijn van kunststof. Hieronder nog een kleine opsomming van de voordelen van kunststof disselkisten:

  • Geschikt om te monteren als onderbouw (Stabilo)
  • Roestvorming niet aan de orde
  • Water maakt geen schijn van kans

Disselkist montage mogelijkheden

Lage disselkisten zijn handig om te kopen als je ze onder de voorklep weg wilt werken, maar dan offer je wel weer wat opbergruimte op. Om te kijken hoe hoog jouw disselbak kan zijn raden wij je aan om na te meten hoeveel ruimte er tussen het scharnier van de voorklep/laadklep en de bovenkant van de dissel zit. Je kan natuurlijk ook de disselbox onder de laadvloer monteren als je het voorbord vrij wilt houden.

Meer informatie over disselkisten?

Ben je er nog niet uit welke disselkisten nou geschikt zijn voor jou? Of heb je een vraag over de afmetingen of specificaties? Neem dan gerust contact op met Aanhangwagendirect, zij zijn de specialist in aanhangers en aanhanger onderdelen. Zij helpen jou graag verder tot het maken van een keuze.

aanhangwagen
Klussen

Zo kies je de beste aanhangwagen voor jouw klus

Ga je binnenkort klussen? Heb je al het benodigde gereedschap al gekocht? Tijd vrijgemaakt? Het laatste wat je moet doen is het aanschaffen van een aanhangwagen. Hoe kies je op een weloverwogen en verstandige manier een aanhangwagen uit? Waar moet je zoal rekening mee houden? Voor veel mensen is de wereld van aanhangwagens erg intimiderend. […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken.  Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in […]

Read More
Blogs Online shopping

Hoe optimaliseer jij jouw content?

Wat houdt content optimalisatie precies in? Wanneer er wordt gesproken over content optimalisatie dan kan je denken aan bijvoorbeeld het herschrijven van teksten, het veranderen van de afbeeldingen op jouw website of bijvoorbeeld instructievideo’s toevoegen. Je kunt dit zelf doen, maar dit zal minder effectief zijn dan wanneer je het uitbesteed. Niet omdat jij het […]

Read More