Disselkist aanhanger

Een disselkist, disselbox of disselbak? Hoe je het noemt maakt niet uit maar welke afmetingen en van welk materiaal deze is kan wel van belang zijn. Disselkisten zijn de manier om jouw losse materialen op te bergen, jouw spanbanden en disselslot moeten natuurlijk een plekje hebben. Een aluminium disselbox is wat zwaarder maar ook sterker dan een kunststof disselbak aanhanger. Ook kan je een disselbak kopen die laag genoeg is zodat je het voorbord van je plateauwagen nog kan openklappen. In deze blog gaan wij jou de verschillen in disselkisten vertellen en uitleggen hoe je deze kan monteren.

Disselkisten zijn de meest ideale manier om jouw materialen veilig in op te bergen!

Een aluminium disselkist kopen?

Het grote voordeel van disselkisten van aluminium is dat ze supersterk zijn en niet kunnen roesten. Hierdoor kan je gereedschap zeer ideaal opbergen. De veiligheid kan worden gegarandeerd doormiddel van een slot dat al op de disselbak zit of een hangslot wat simpel bijgekocht kan worden. Zo kan je met een gerust hart jouw materialen veilig opbergen. Je kan deze disselkisten gebruiken voor je gereedschap op een bagagewagen maar ook op een vouwwagen of boottrailer om je vakantie- of visspullen mee te nemen. Kijk wel goed naar alle mogelijke afmetingen zodat jij de juiste disselbak koopt waar al jouw spullen in kunnen!

Disselkisten van kunststof

Kunststof disselkisten zijn relatief licht daarom kan je ze ook als onderbouw monteren. De populairste onderbouw disselbak is de Stabilo 510 x 340 x 300 mm, met de inhammen aan beide zijden van deze disselbox kan je deze gemakkelijker aan het chassis monteren. Bij de Stabilo disselkisten zit een geïntegreerd slot met een afdekkap die het slot tegen vuil en water beschermd. 

Ben je opzoek naar een waterdichte disselbox? Dan adviseren wij je de Profibox Plus te nemen. Deze disselkist is IP55 gekeurd en gemaakt van kunststof (PP). Water heeft bij deze disselkisten geen schijn van kans door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand. Ook is roestvorming niet aan de orde omdat alle onderdelen van deze disselbak gemaakt zijn van kunststof. Hieronder nog een kleine opsomming van de voordelen van kunststof disselkisten:

  • Geschikt om te monteren als onderbouw (Stabilo)
  • Roestvorming niet aan de orde
  • Water maakt geen schijn van kans

Disselkist montage mogelijkheden

Lage disselkisten zijn handig om te kopen als je ze onder de voorklep weg wilt werken, maar dan offer je wel weer wat opbergruimte op. Om te kijken hoe hoog jouw disselbak kan zijn raden wij je aan om na te meten hoeveel ruimte er tussen het scharnier van de voorklep/laadklep en de bovenkant van de dissel zit. Je kan natuurlijk ook de disselbox onder de laadvloer monteren als je het voorbord vrij wilt houden.

Meer informatie over disselkisten?

Ben je er nog niet uit welke disselkisten nou geschikt zijn voor jou? Of heb je een vraag over de afmetingen of specificaties? Neem dan gerust contact op met Aanhangwagendirect, zij zijn de specialist in aanhangers en aanhanger onderdelen. Zij helpen jou graag verder tot het maken van een keuze.

Blogs Overig

Met welke Elektrische auto mag je een aanhanger trekken?

Het elektrisch rijden is steeds meer de toekomst. Het is dan ook fijn als alle auto’s inclusief de elektrische auto’s een aanhanger kunnen vervoeren. De vraag is kunnen wel alle elektrische auto’s een aanhanger trekken? Wij leggen jou dit in deze blog uit. Geïnteresseerd in een aanhangwagen? Bij Van Laar Aanhangwagens heb je een breedt […]

Read More
Blogs

Wat zijn de voordelen van een reclamebureau in Nijmegen?

Waarom zou je voor een plaatselijke samenwerking gaan? In deze blog gaan wij jou als echte nijmegenaren vertellen wat de voordelen zijn van het werken met ons reclamebureau, wat we voor jou zouden kunnen betekenen en waarom je voor een lokale samenwerking gaat. Sneller schakelen door een reclamebureau Door de meetbaarheid van reclamecampagnes en online […]

Read More
Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More