De voordelen van testosteron

Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon dat bijdraagt aan de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een lage stem, baardgroei en spieren. Sommige omgevingsfactoren stimuleren testosteron. Zo kun je je testosteron verhogen door middel van trainingen en zonlicht. Andere factoren, zoals stress en het nuttigen van alcohol, verminderen het testosterongehalte in het lichaam juist. Voor mannen is het beter om de aanmaak van testosteron te stimuleren. Als natuurlijke man voel je je namelijk het beste wanneer je je mannelijkheid omarmt. Wat zijn nog meer voordelen van testosteron? En wat zijn de voordelen van fitness? Je ontdekt het in dit artikel!

De voordelen van testosteron

Naast dat je je als man waarschijnlijk beter voelt met een hoog testosterongehalte, is het ook essentieel voor de ontwikkeling van je lichaam. Zo zorgt testosteron niet alleen voor de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een lage stem, baardgroei en spieren, maar helpt het ook bij de versterking van je botten. Testosteron draagt namelijk bij aan het verhogen van de botdichtheid. Dit maakt je botten automatisch sterker en dus minder gevoelig voor breuken.

Verder draagt testosteron ook bij aan je mentale gezondheid en scherpte. Zo is er een verband gevonden tussen hoge testosterongehaltes en het opnemen en verwerken van kennis. Testosteronverlies is dan ook een oorzaak van geheugenverlies bij oudere mannen. Oudere mannen maken van nature minder testosteron aan. Dit heeft een negatieve invloed op het geheugen van deze doelgroep en hun vermogen om kennis op te nemen en te verwerken.

Tot slot draagt testosteron ook bij aan een hoge aantrekkelijkheid voor vrouwen. Dat komt enerzijds doordat je je als man met een hoog testosterongehalte zelfverzekerder voelt en anderzijds doordat testosteron je een mannelijker uiterlijk geeft.

Wat zijn de voordelen van fitness?

Er zijn meerdere grote voordelen van fitness. Ten eerste kun je je testosteron verhogen door middel van trainingen. Dit kent meerdere voordelen voor mannen.

Ten tweede zorgt fitness ervoor dat je er beter uitziet. Als je fit bent, is je bloedsomloop meestal wel op orde. Dit zorgt ervoor dat je huid goed is voorzien van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Dit laat je huid er jong en gezond uitzien.

Ten derde draagt fitness bij aan je energieniveau. Wanneer jij veel traint, ervaar je over het algemeen meer energie dan mensen die dit niet doen. Hierdoor kun je meer uit je dagen halen waardoor je ook op andere vlakken van je leven groeit.

Beauty & Health

Breng de apotheker naar je thuis

Nu je bijna alles online kan bestellen en aan huis kan laten leveren, kunnen ook de producten die je bij de apotheker gaat kopen niet meer ontbreken. Wanneer je er geen voorschrift voor nodig hebt, kan je alle voedingssupplementen, pijnstillers, elixirs, natuurlijke geneesmiddelen enzovoort gewoon online bestellen. Je hoeft je deur er dus niet meer […]

Read More
Beauty & Health

Haartransplantaties: zijn ze haalbaar met kroeshaar?

Volgens de International Society of Hair Restoration Surgery zijn haartransplantatieprocedures tussen 2010 en 2011 met 22 procent toegenomen. Dit betekent dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd is in haartransplantaties als een manier om hun uiterlijk te verbeteren. Er zijn een aantal redenen voor de groeiende populariteit van haartransplantaties. Een daarvan is dat de technologie de […]

Read More
fillers gezicht
Beauty & Health

Veelvoorkomende gebieden voor fillers in het gezicht

Bij de keuze voor fillers is het belangrijk om goed na te denken over de gewenste resultaten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar de gebruikte methode. Bij fillers is het namelijk zo dat gebruik wordt gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature voorkomt in de huid en zorgt […]

Read More