De Tesla Model 3 is er: Een overzicht van de bekende elektrische auto

De Tesla Model 3 is alles wat we hoopten dat hij zou zijn toen hij aangekondigd werd. Met een gunstige vanafprijs is deze elektrische auto niet alleen betaalbaar, maar ook stijlvol en boordevol functies. Tesla heeft zichzelf weer overtroffen met dit nieuwe model en we kunnen niet wachten om er een in handen te krijgen. Hier is een overzicht van wat de Tesla Model 3 te bieden heeft.

Prijs en actieradius

Zoals we hierboven al vermeldden, is de vanafprijs voor de Tesla Model 3 zo’n € 50.000 en daarmee is het de meest betaalbare Tesla-auto tot nu toe. Voor deze prijs krijg je een auto die een bereik heeft van ruim 400 km op één lading. Als je upgrade naar de long-range versie, krijg je een bereik van 500 km op een enkele lading.

Tesla Model 3 opladen

De meeste geschikte laadkabel vd Tesla Model 3 is uitgerust met een type 2 stekker en is geschikt voor 3-fase opladen tot 11 kW. Deze lader is krachtig genoeg om de Model 3 in kortere tijd op te laden dan het opladen van een standaard elektrische auto zou kosten. Het is echter belangrijk op te merken dat deze lader in een speciaal stopcontact moet worden gestoken om goed te kunnen functioneren. Bovendien kan de Model 3 ook worden aangesloten op een standaard 230 volt stopcontact met een mobiele laadkabel, maar dan zal hij langzamer opladen. Voor het beste resultaat is het aan te bevelen om waar mogelijk de laadpaal te gebruiken.

Dashboard en display

Een van de beste eigenschappen van de Tesla Model 3 is het minimalistische dashboard en het 15-inch touchscreen display. Dit display geeft je alle informatie die je nodig hebt tijdens het rijden, waaronder je snelheid, actieradius, geschatte aankomsttijd en meer. Het display bedient ook alle instellingen van de auto, zoals de klimaatregeling en het audiosysteem.

Veiligheidsfuncties

De Tesla Model 3 wordt geleverd met standaard veiligheidsvoorzieningen zoals automatisch remmen bij noodgevallen, dodehoekbewaking, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, en meer. Deze voorzieningen helpen het rijden gemakkelijker en veiliger te maken dan ooit tevoren. De Model 3 wordt ook geleverd met een optionele functie genaamd “Full Self-Driving Capability” die functies omvat als autoPark, Summon, Navigeren op de Autopilot, en verkeersbewuste cruise control.

De Tesla Model 3 is er eindelijk en hij maakt de hype waar. Met zijn stijlvolle ontwerp, indrukwekkende actieradius en informatieve dashboard display zal deze elektrische auto zeker de aandacht trekken, terwijl hij toch heel betaalbaar is. De veiligheidsvoorzieningen zijn ook top, met standaard voorzieningen als automatisch remmen bij noodgevallen en optionele voorzieningen als Full Self-Driving Capability. We kunnen niet wachten om een van deze auto’s in handen te krijgen!

Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De Sta-op Stoel: Comfort en Functionaliteit in één

Het vinden van de perfecte stoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar comfort, gemak en ondersteuning. Een sta-op stoel, ook wel een opstastoel genoemd, is een innovatieve oplossing die steeds populairder wordt bij mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar meer comfort in je dagelijks leven […]

Read More
Blogs

Autosleutelspecialist nodig bij buitensluiting?

Als je ooit je autosleutel bent kwijtgeraakt of jezelf per ongeluk hebt buitengesloten, weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Het kan zelfs een gevaarlijke situatie worden als je niet snel toegang hebt tot je auto. Gelukkig zijn er autosleutelspecialisten, waaronder Autosleutelkaart.nl die je kunnen helpen in tijden van nood. Een autosleutelspecialist is een professionele […]

Read More