De primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

symptomen ziekte van parkinson

Volgens onderzoek hebben ruim 6,2 miljoen mensen wereldwijd de ziekte van Parkinson, een vervelende en progressieve ziekte die het neurologisch systeem en de motoriek flink aantast. Ga door met lezen als je wilt weten wat de primaire symptomen van de ziekte van Parkinson zijn.

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een neurologische bewegingsstoornis die met verloop van tijd alsmaar ernstiger wordt en de neuronen flink aantast in de hersenen. Naarmate het ziekte van Parkinson verloop zich verder ontwikkelt, zal de mate van invaliditeit toenemen. Het gaat om een ziekte die je in vrijwel elke etnische groep en elk cultuur tegenkomt, waarbij je uit kunt gaan van 1,2 miljoen mensen met deze ziekte in Europa. Momenteel is er nog geen effectieve behandelmethode gevonden om de ziekte van Parkinson te genezen, maar er zijn wel genoeg behandelingen die gericht zijn op het verlichten van de pijn en klachten van de ziekte van Parkinson. 

Wie vallen onder de risicogroep?

Vooral personen die de leeftijd van 65 bereikt hebben, maken meer kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson. Deze ziekte komt echter ook voor bij jongere mensen. Je kunt van uitgaan dat ongeveer 15% van de personen met de ziekte van Parkinson jonger zijn dan 50. 

4 primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

We kunnen een aantal primaire symptomen onderscheiden bij patiënten met de ziekte van Parkinson, waaronder:

  • Rigiditeit: De ledematen en gewrichten voelen stijf of stram.
  • Tremor: Het hoofd of heel het lichaam gaat onwillekeurig en ritmisch beven.
  • Bradykinesie of akinesie: Het lichaam gaat traag of niet meer bewegen.
  • Houdingsinstabiliteit: Er is hierbij sprake van een probleem met het evenwicht en de coördinatie.

De oorzaken van de ziekte van Parkinson 

Degeneratie van een deel van de hersenen is de grootste boosdoener, aangezien dit deel van de hersenen geen dopamine meer krijgt en dus niet meer optimaal kan communiceren met de hersencellen die de motoriek van het lichaam regelt. De ernst van de ziekte van Parkinson verloop kan enorm per patiënt en situatie verschillen.

Meer lezen over de ziekte van Parkinson?

Wil jij meer te weten komen over de ziekte van Parkinson? Op VerderMetParkinson.nl lees je alles over hoe je om kunt gaan met deze ziekte. Zowel als patiënt als naaste. Van praktische tips en adviezen tot informatie over de ziekte.

Beauty & Health

Het kopen van de juiste Oral-B opzetborstels

Een stralende glimlach begint met goede mondverzorging, en daarbij spelen de juiste opzetborstels een cruciale rol. Oral-B, een gerenommeerd merk in de tandheelkundige industrie, biedt een breed scala aan opzetborstels. Maar hoe kies je nu de juiste borstel die aansluit bij jouw specifieke behoeften? Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van […]

Read More
Beauty & Health

Behandelen van klachten met energetische geneeswijzen

Energetische geneeswijzen zijn vormen van alternatieve geneeswijzen die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het geloof is dat het lichaam niet alleen uit fysieke componenten bestaat, maar ook uit subtiele energieën die de gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden. Energetische geneeswijzen zijn gericht op het herstellen […]

Read More
Beauty & Health

De mooiste Beauty DIY’s voor een stralende look

Ben je op zoek naar eenvoudige en betaalbare manieren om je schoonheidsroutine te upgraden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele van de mooiste beauty DIY’s die je thuis kunt uitproberen. Met deze handige tips en trucs kun je een stralende look creëren zonder de deur uit te […]

Read More