De primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

symptomen ziekte van parkinson

Volgens onderzoek hebben ruim 6,2 miljoen mensen wereldwijd de ziekte van Parkinson, een vervelende en progressieve ziekte die het neurologisch systeem en de motoriek flink aantast. Ga door met lezen als je wilt weten wat de primaire symptomen van de ziekte van Parkinson zijn.

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een neurologische bewegingsstoornis die met verloop van tijd alsmaar ernstiger wordt en de neuronen flink aantast in de hersenen. Naarmate het ziekte van Parkinson verloop zich verder ontwikkelt, zal de mate van invaliditeit toenemen. Het gaat om een ziekte die je in vrijwel elke etnische groep en elk cultuur tegenkomt, waarbij je uit kunt gaan van 1,2 miljoen mensen met deze ziekte in Europa. Momenteel is er nog geen effectieve behandelmethode gevonden om de ziekte van Parkinson te genezen, maar er zijn wel genoeg behandelingen die gericht zijn op het verlichten van de pijn en klachten van de ziekte van Parkinson. 

Wie vallen onder de risicogroep?

Vooral personen die de leeftijd van 65 bereikt hebben, maken meer kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson. Deze ziekte komt echter ook voor bij jongere mensen. Je kunt van uitgaan dat ongeveer 15% van de personen met de ziekte van Parkinson jonger zijn dan 50. 

4 primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

We kunnen een aantal primaire symptomen onderscheiden bij patiënten met de ziekte van Parkinson, waaronder:

  • Rigiditeit: De ledematen en gewrichten voelen stijf of stram.
  • Tremor: Het hoofd of heel het lichaam gaat onwillekeurig en ritmisch beven.
  • Bradykinesie of akinesie: Het lichaam gaat traag of niet meer bewegen.
  • Houdingsinstabiliteit: Er is hierbij sprake van een probleem met het evenwicht en de coördinatie.

De oorzaken van de ziekte van Parkinson 

Degeneratie van een deel van de hersenen is de grootste boosdoener, aangezien dit deel van de hersenen geen dopamine meer krijgt en dus niet meer optimaal kan communiceren met de hersencellen die de motoriek van het lichaam regelt. De ernst van de ziekte van Parkinson verloop kan enorm per patiënt en situatie verschillen.

Meer lezen over de ziekte van Parkinson?

Wil jij meer te weten komen over de ziekte van Parkinson? Op VerderMetParkinson.nl lees je alles over hoe je om kunt gaan met deze ziekte. Zowel als patiënt als naaste. Van praktische tips en adviezen tot informatie over de ziekte.

Beauty & Health

Breng de apotheker naar je thuis

Nu je bijna alles online kan bestellen en aan huis kan laten leveren, kunnen ook de producten die je bij de apotheker gaat kopen niet meer ontbreken. Wanneer je er geen voorschrift voor nodig hebt, kan je alle voedingssupplementen, pijnstillers, elixirs, natuurlijke geneesmiddelen enzovoort gewoon online bestellen. Je hoeft je deur er dus niet meer […]

Read More
Beauty & Health

Haartransplantaties: zijn ze haalbaar met kroeshaar?

Volgens de International Society of Hair Restoration Surgery zijn haartransplantatieprocedures tussen 2010 en 2011 met 22 procent toegenomen. Dit betekent dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd is in haartransplantaties als een manier om hun uiterlijk te verbeteren. Er zijn een aantal redenen voor de groeiende populariteit van haartransplantaties. Een daarvan is dat de technologie de […]

Read More
fillers gezicht
Beauty & Health

Veelvoorkomende gebieden voor fillers in het gezicht

Bij de keuze voor fillers is het belangrijk om goed na te denken over de gewenste resultaten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar de gebruikte methode. Bij fillers is het namelijk zo dat gebruik wordt gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature voorkomt in de huid en zorgt […]

Read More