De primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

symptomen ziekte van parkinson

Volgens onderzoek hebben ruim 6,2 miljoen mensen wereldwijd de ziekte van Parkinson, een vervelende en progressieve ziekte die het neurologisch systeem en de motoriek flink aantast. Ga door met lezen als je wilt weten wat de primaire symptomen van de ziekte van Parkinson zijn.

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een neurologische bewegingsstoornis die met verloop van tijd alsmaar ernstiger wordt en de neuronen flink aantast in de hersenen. Naarmate het ziekte van Parkinson verloop zich verder ontwikkelt, zal de mate van invaliditeit toenemen. Het gaat om een ziekte die je in vrijwel elke etnische groep en elk cultuur tegenkomt, waarbij je uit kunt gaan van 1,2 miljoen mensen met deze ziekte in Europa. Momenteel is er nog geen effectieve behandelmethode gevonden om de ziekte van Parkinson te genezen, maar er zijn wel genoeg behandelingen die gericht zijn op het verlichten van de pijn en klachten van de ziekte van Parkinson. 

Wie vallen onder de risicogroep?

Vooral personen die de leeftijd van 65 bereikt hebben, maken meer kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson. Deze ziekte komt echter ook voor bij jongere mensen. Je kunt van uitgaan dat ongeveer 15% van de personen met de ziekte van Parkinson jonger zijn dan 50. 

4 primaire symptomen van de ziekte van Parkinson

We kunnen een aantal primaire symptomen onderscheiden bij patiënten met de ziekte van Parkinson, waaronder:

  • Rigiditeit: De ledematen en gewrichten voelen stijf of stram.
  • Tremor: Het hoofd of heel het lichaam gaat onwillekeurig en ritmisch beven.
  • Bradykinesie of akinesie: Het lichaam gaat traag of niet meer bewegen.
  • Houdingsinstabiliteit: Er is hierbij sprake van een probleem met het evenwicht en de coördinatie.

De oorzaken van de ziekte van Parkinson 

Degeneratie van een deel van de hersenen is de grootste boosdoener, aangezien dit deel van de hersenen geen dopamine meer krijgt en dus niet meer optimaal kan communiceren met de hersencellen die de motoriek van het lichaam regelt. De ernst van de ziekte van Parkinson verloop kan enorm per patiënt en situatie verschillen.

Meer lezen over de ziekte van Parkinson?

Wil jij meer te weten komen over de ziekte van Parkinson? Op VerderMetParkinson.nl lees je alles over hoe je om kunt gaan met deze ziekte. Zowel als patiënt als naaste. Van praktische tips en adviezen tot informatie over de ziekte.

Beauty & Health Blogs

Het vinden van een kwalitatieve tandartspraktijk in Hilversum

Het kan moeilijk zijn om in elk gebied kwaliteitszorg diensten te vinden, maar het kan vooral een uitdaging zijn wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare tandartspraktijk. Als je in de buurt van Hilversum woont, zul je blij zijn te weten dat er verschillende uitstekende tandartsen en tandartspraktijken in Hilversum beschikbaar zijn. Dit is […]

Read More
Sieraden trends voor vrouwen in 2023
Beauty & Health

Sieraden trends voor vrouwen in 2023

De wereld van sieraden is continu in beweging en elk jaar zien we nieuwe trends opduiken. Voor 2023 verwachten we een aantal opvallende trends op het gebied van dames sieraden. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends op een rijtje. Hebben we volgens jou een belangrijke trend gemist? Laat het ons dan vooral weten! […]

Read More
sieraden voor dames
Beauty & Health

Sieraden cadeau geven: zo bega je geen miskoop

Sieraden behoren tot de absolute favorieten om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Nu de gezellige decembermaand weer van start is gegaan, zullen dan ook veel mensen op zoek gaan naar de juiste sieraden. Maar de zoektocht naar de juiste armband, ketting, horloge of ring kan nog best lastig zijn. Sieraden voor dames zijn misschien […]

Read More