De beste tips voor het trimmen van jouw baard

Het is voor de meeste mannen een dagelijkse bezigheid om de baard bij te trimmen. Het maakt niet uit of je je volle baard wilt behouden of gewoon voor een gladde look gaat, het scheren neemt best wel wat tijd in beslag. Daarom goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Niet iedereen krijgt immers het gewenste resultaat. Ze hebben last van huidirritatie of het lukt ze simpelweg niet om hun baard op de juiste manier bij te trimmen. Zonde! Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende beste scheertips zie jij er voortaan altijd tiptop uit.

Verschillende scheeratributen

De juiste scheeratributen maken al een heel groot verschil. Deze maken het scheren niet alleen veel makkelijker, maar het gaat ook nog eens veel sneller en je bereikt gegarandeerd het gewenste resultaat. Maar op het gebied van scheeratributen is er heel veel te vinden. Hoe weet je dan wat de beste keus is? We kunnen grofweg drie verschillende scheermethoden onderscheiden:

  • Met de beste tondeuse wordt scheren makkelijker dan ooit tevoren. Een tondeuse is een prima optie wanneer je je baard graag heel kort wil houden. Zeker wanneer je erg dik haar hebt, dat snel groeit. Het fijne van een tondeuse is dat je deze niet alleen voor je gezichtsbeharing kunt gebruiken, maar ook voor het hoofdhaar.
  • Een Safety Razor wordt al van oudsher gebruikt bij het bijwerken van gezichtsbeharing. Door de jaren heen is dit mesje natuurlijk wel steeds makkelijker in gebruik geworden. Het fijne van deze mesjes is dat ze erg goedkoop zijn. Ze zijn dan ook de ideale keuze wanneer je een klein budget hebt en al aardig wat ervaring hebt met het scheren van je gezicht. Het nadeel is wel dat je die ervaring echt nodig hebt.
  • Je kunt ook kiezen voor een scheermes met meerdere mesjes. In tegenstelling tot de Safety Razor zijn deze mesjes veel gebruiksvriendelijker. Ook voor beginners. Je kunt je er minder gemakkelijk aan snijden. Het nadeel van deze mesjes is wel dat ze een stuk duurder zijn en ook niet oneindig gebruikt kunnen worden. Prijstechnisch zijn ze daarom minder populair. De beste scheermesjes zijn immers niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook niet al te duur.

Vraag advies aan een barbier

We kennen allemaal wel de standaard tips bij het scheren van je baard. Denk aan scheren nadat je gedoucht hebt, het gebruik van goede scheerschuim en het controleren van je mesjes voordat je begint. Maar wat als je nog nooit je baard hebt laten staan en dit de allereerste keer is dat je deze graat trimmen? Wat als je geen enkel idee hebt hoe je je baard op de juiste manier kunt verzorgen en bijwerken?

In dat geval is het slim om eerst eens advies in te winnen bij een barbier. Deze weet alles over baarden en kan jou precies vertellen wat bij je past, hoe je je baard trimt en deze op de juiste manier kunt verzorgen. Vervolgens kun je deze tips thuis zelf ook toepassen. Voordat je het weet, ben je een echte pro. 

Beauty & Health

Het kopen van de juiste Oral-B opzetborstels

Een stralende glimlach begint met goede mondverzorging, en daarbij spelen de juiste opzetborstels een cruciale rol. Oral-B, een gerenommeerd merk in de tandheelkundige industrie, biedt een breed scala aan opzetborstels. Maar hoe kies je nu de juiste borstel die aansluit bij jouw specifieke behoeften? Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van […]

Read More
Beauty & Health

Behandelen van klachten met energetische geneeswijzen

Energetische geneeswijzen zijn vormen van alternatieve geneeswijzen die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het geloof is dat het lichaam niet alleen uit fysieke componenten bestaat, maar ook uit subtiele energieën die de gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden. Energetische geneeswijzen zijn gericht op het herstellen […]

Read More
Beauty & Health

De mooiste Beauty DIY’s voor een stralende look

Ben je op zoek naar eenvoudige en betaalbare manieren om je schoonheidsroutine te upgraden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele van de mooiste beauty DIY’s die je thuis kunt uitproberen. Met deze handige tips en trucs kun je een stralende look creëren zonder de deur uit te […]

Read More