Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren

Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren

Ziet je keuken er nog te goed uit om te vervangen maar ben je wel de stijl/uitstraling zat? Dan wil je uiteraard de keuken op een budgetvriendelijke manier aanpakken. Alleen wat is nou budgetvriendelijk en ook nog eens mooi? Vaak wordt er dan direct gedacht aan verf. Het nadeel aan verf is dat het een gedoe is met afplakken en ook krijg je altijd een effen kleur. Wil je graag een mooie print maar wel iets wat gemakkelijk gedaan kan worden? Dan is wellicht plakfolie een goede optie! Het voordeel hieraan is dat je geen droogtijd hebt en je kunt ook een mooie print kiezen. Wel zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn bij het gebruiken van folie. In deze blog vertellen wij je alles waar je op moet letten bij het gebruiken van folie!

Kan elk type plakfolie op de keuken geplakt worden?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welk type folie je dient te gebruiken. Je kunt namelijk niet zomaar alle types folie gebruiken voor de keuken. Voor het aanrecht bijvoorbeeld kun je alleen een wrapfolie/interieurfolie gebruiken. Dit type is stevigere en krasvaster dan normaal plakfolie. Ook dient folie op het aanrecht gekit te worden, dit is belangrijk zodat er uiteindelijk geen water onder kan komen. Voor de keukenkastjes kun je vrijwel elk type folie gebruiken. Wel is het goed te kijken naar of je meer bescherming tegen krassen nodig hebt. Het is namelijk zonde als je plakfolie aangebracht hebt en het snel beschadigd. Ben je nog op zoek naar een mooi wrapfolie? Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een ruim assortiment aan verschillende folies. Grote kans dat er iets heel moois tussen zit voor jouw keuken of voor een ander project in huis!

Hoe breng je plakfolie aan?

Het fijne aan het gebruik van folie is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is. Hierdoor bespaar je ook wat geld omdat je niemand hoeft in te huren. Wel is het aan te raden om het met twee personen te doen. Zo weet je zeker dat het folie niet dubbelklapt en het aan elkaar kleeft. Ook is het belangrijk dat je de stappen goed doorneemt. Zo weet je al een beetje wat er gaat komen wat de klus makkelijker maakt.

  • Begin met het opmeten van het te beplakken stuk. Snijdt dan het folie iets ruimer af dan de opgemeten maat. Dan heb je zeker weten genoeg en je kunt het gemakkelijk wegsnijden.
  • Folie plakt alleen op een ondergrond die goed schoon is. Maak de ondergrond goed schoon met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je alle vuil- en vetresten.
  • Het plakken gaat makkelijker op een natte ondergrond. Spray de ondergrond goed nat met een plantenspuit.
  • Begin met plakken in een hoek zodat je een duidelijke lijn hebt die je kunt volgen. Als je genoeg hebt afgesneden aan het begin kun je aan alle randen iets overhouden.
  • Nu is het tijd om het te veel aan water onder het folie vandaan te halen. Doe dit door vanaf het midden naar de zijkanten te wrijven met een rakel. Hiermee komt al het water onder het folie vandaan. Gebruik naar voorkeur een rakel met vilt laag.
  • Het is aan te raden om het folie om te vouwen bij de randen. Snijdt hiervoor de hoeken iets in en vouw zo de overgebleven stukken naar binnen. Zo zijn de hoeken sterker.
  • Als je alle stappen hebt voltooid kun je genieten van een compleet nieuwe look!

Uncategorized

Het perfecte rouwstuk: een gids voor een waardig afscheid

Het kiezen van het perfecte rouwstuk voor een geliefde kan een emotioneel en betekenisvol proces zijn. Een rouwstuk biedt niet alleen troost aan degenen die afscheid nemen, maar het is ook een eerbetoon aan het leven van de overledene. Hier is een uitgebreide gids om u te helpen bij het selecteren van een rouwstuk dat […]

Read More
Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst
Uncategorized

Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst

Denk je na over hoe je jouw huis duurzamer kunt maken? Dan is isoleren een essentiële stap. Isolatie verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar draagt ook bij aan een lagere energierekening en een comfortabeler leefklimaat. In dit artikel duiken we in de wereld van isolatie en ontdekken we hoe deze bijdraagt aan […]

Read More
Duurzaam en betaalbaar, de voordelen van een tweedehands
Uncategorized

Duurzaam en betaalbaar, de voordelen van een tweedehands

Overweeg je om nieuwe een fiets te kopen maar schrikken de prijzen van nieuwe modellen je af? Of ben je op zoek naar een duurzame, milieuvriendelijke optie? Dan denk ik dat een tweedehands fiets kopen misschien wel de perfecte oplossing is voor jou. In deze blog neem ik je mee in de vele voordelen van […]

Read More