Alles wat je moet weten over valeriaan

Valeriaan

Valeriaan kan je ondersteunen als je last hebt van onrustig slapen, al is het wel van belang dat je je huisarts inlicht als je het gebruik wilt starten. Dit geldt voor alle slaapmiddelen. Het is aan te raden om naar je huisarts te gaan als je langdurig last hebt van spanningen en slapeloze nachten. Het is niet gezegd dat dit middel bij jou het gewenste effect heeft. Het werkt niet bij iedereen, dus dat de buurvrouw er veel baat bij heeft zegt niets over jouw ervaring. En mocht je na enige tijd (1-2 weken) geen verbetering merken dan is het aan te raden om contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je verder helpen en eventueel andere medicatie voorschrijven.

Gebruik bij vliegangst en verslavend?

Het wordt ook wel vaak ingezet bij vliegangst, om even de randjes er af te halen. Over of valeriaan verslavend is wordt nog druk gesproken. Het is erg lastig te meten omdat het niet bij iedereen werkt en niet iedereen dezelfde mate van verslavingsgevoeligheid heeft.

Hoeveel van dit middel moet ik gebruiken?

Voor de juiste dosering verwijzen we je door naar de bijsluiter. De een heeft meer van dit middel nodig om de effecten te merken dan de ander, dus hier is niet een antwoord op te geven. Het advies wordt onder andere gebaseerd op geslacht.

Gebruik bij een (wens tot) zwangerschap?

Over valeriaan is te weinig bekend in combinatie met (mogelijke) zwangerschap. Overleg in dit geval altijd met je huisarts, misschien kun je tijdelijk starten met het gebruik van op een ander middel.

Een eventuele bijwerking

De meeste mensen kunnen valeriaan goed verdragen, wel is bekend dat maagdarmklachten zoals misselijkheid en buikpijn kunnen ontstaan tijdens het gebruik.

Het kan gevaarlijke situaties opleveren

Mocht je op je werk, bijvoorbeeld de bouwplaats, machines besturen of regelmatig auto moeten rijden dan word je afgeraden om valeriaan te gebruiken omdat dit je naar verwachting slaperig maakt. Dit kan logischerwijs gevaarlijke situaties opleveren. Het combineren van alcohol en dit middel wordt sterk afgeraden. Drank kan de kalmerende werking versterken en je nog suffer maken.

Gebruiken in combinatie met andere medicatie?

Van dit middel zijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

Wat te doen bij een overgevoeligheidsreactie?

Mocht er een overgevoeligheidsreactie optreden dan is het de bedoeling dat je stopt met het gebruik en aan je huisarts doorgeeft dat je niet tegen (een ingrediënt van) dit middel kan.

BMW winterbanden
Overig

Wat maakt originele BMW winterbanden een verstandige keuze

Wanneer de koudere maanden weer voor de deur staan is het verstandig om de banden van de auto te verwisselen. Daalt de temperatuur naar 7 graden of lager? Dan is het tijd om de winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Wil je kwaliteit banden? Dan kies je voor originele BMW winterbanden of andere originele […]

Read More
Linkbuilding
Overig

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen door middel van links vanaf andere websites. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en conversies. Je […]

Read More
Post hbo opleidingen
Overig

Kies zo de beste HBO opleiding uit

Het kiezen van een HBO opleiding kan erg lastig zijn. Er is namelijk een groot aanbod in verschillende opleidingen beschikbaar. Het is ook nog eens zo dat dezelfde opleiding op meerdere locaties kan worden gevolgd. Hoe zorg je er dus voor dat je de juiste HBO opleiding uitkiest? In dit artikel vertellen we je er […]

Read More