Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken. 

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Waardoor er altijd wel een is die bij je interieur of huisstijl past. Rolgordijnen zijn veel goedkoper dan andere gordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkte budget jouw woning make over geven.  Er zijn verschillende mogelijkheden zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, duo rolgordijnen cassette rolgordijnen ga maar zo door. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel geschikt voor iedere ruimte in huis. Met rolgordijnen creëer je meer sfeer in huis omdat ze helemaal naar je wens kunt laten maken.  Ze zijn met verschillende kleuren, maten en stijlen te verkrijgen.

Hoe hang je rolgordijnen op? 

Een rolgordijnen ophangen is geen probleem de meeste rolgordijnen zijn met een schroevendraaier of accuboormachine op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven ze vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman, wat je enorm veel geld aan montagekosten kan besparen.

Wat zijn voordelen en nadelen van rolgordijnen? 

Het eerste voordeel is van een rolgordijn is dat je je hem zelf kan instaleren. Je hoeft dus niet hiervoor vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast rolgordijnen vangen vrij weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huissmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking hebben heeft voor temperatuur als geluid. Ook kan je de rolgordijnen bestellen  in allerlei soorten en maten waardoor het altijd perfect in je interieur past. 

Helaas heeft alles  nadelen in dit geval heeft ook rolgordijnen nadelen. Nadelen van rolgordijnen zijn zo kan het zijn dat rolgordijnen na een aantal jaar beginnen te gaan verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijnen altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijn wordt dan lichter van kleur.

Zie website van rolgordijnenexpert voor verschillende rolgordijnen.

Huis & Tuin

De mooiste vloeren voor in huis

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen in een huis. Als iemand een huis binnenkomt, is een van de eerste delen die voor hem/haar zichtbaar zijn de vloer. Dus als je je huis er mooi uit wilt laten zien, is het leggen van mooie vloeren een must. In dit geval gaat het niet altijd […]

Read More
Huis & Tuin

Wat voegen roze stoelen toe aan je huis?

Heb jij weleens overwogen om roze stoelen voor je huis te halen? Het is momenteel erg in trek om dit te doen. Dit komt doordat een roze stoel over allerlei unieke kenmerken beschikt. Maar wat voegen deze soorten stoelen nou precies toe aan je woning? Dit blijkt een flink aantal zaken te zijn. Je ontdekt […]

Read More
Kunstgras in de tuin: dit zijn de grote voordelen
Huis & Tuin

Kunstgras in de tuin: dit zijn de grote voordelen 

Is het tijd om de tuin een opknapbeurt te geven? Overweeg dan eens om een gazon van kunstgras te laten leggen. Dat heeft namelijk veel voordelen. Ken je die ontsierende gele plekken die na verloop van tijd in natuurlijk gras ontstaan? Of die lelijke gaten die je na een tijdje her en der in een […]

Read More