Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken. 

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Waardoor er altijd wel een is die bij je interieur of huisstijl past. Rolgordijnen zijn veel goedkoper dan andere gordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkte budget jouw woning make over geven.  Er zijn verschillende mogelijkheden zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, duo rolgordijnen cassette rolgordijnen ga maar zo door. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel geschikt voor iedere ruimte in huis. Met rolgordijnen creëer je meer sfeer in huis omdat ze helemaal naar je wens kunt laten maken.  Ze zijn met verschillende kleuren, maten en stijlen te verkrijgen.

Hoe hang je rolgordijnen op? 

Een rolgordijnen ophangen is geen probleem de meeste rolgordijnen zijn met een schroevendraaier of accuboormachine op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven ze vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman, wat je enorm veel geld aan montagekosten kan besparen.

Wat zijn voordelen en nadelen van rolgordijnen? 

Het eerste voordeel is van een rolgordijn is dat je je hem zelf kan instaleren. Je hoeft dus niet hiervoor vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast rolgordijnen vangen vrij weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huissmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking hebben heeft voor temperatuur als geluid. Ook kan je de rolgordijnen bestellen  in allerlei soorten en maten waardoor het altijd perfect in je interieur past. 

Helaas heeft alles  nadelen in dit geval heeft ook rolgordijnen nadelen. Nadelen van rolgordijnen zijn zo kan het zijn dat rolgordijnen na een aantal jaar beginnen te gaan verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijnen altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijn wordt dan lichter van kleur.

Zie website van rolgordijnenexpert voor verschillende rolgordijnen.

Huis & Tuin

Een terrasverwarming aanschaffen? Let op deze x dingen 

Het is weer die tijd van het jaar, de tijd om te genieten van lange avonden op je terras. Maar wat als het kouder wordt? Een goede terrasverwarming kan je helpen om de avond warm te houden en je gasten comfortabel te laten voelen. Maar hoe kies je de juiste terrasverwarming? Hier zijn enkele dingen […]

Read More
Huis & Tuin

Alles wat je moet weten voordat je een tuinhuis plaatst

Een tuinhuis kan een geweldige aanvulling zijn op elke tuin. Of het nu gaat om extra opslagruimte of een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, er zijn veel voordelen aan het hebben van een tuinhuis. Maar voordat je er een laat plaatsen, zijn er een paar zaken waar je rekening mee […]

Read More
Huis & Tuin

De perfecte binnendeuren voor jouw huis

Binnendeuren spelen een essentiële rol in het creëren van een stijlvol en functioneel interieur voor je huis. Ze zijn niet alleen een praktische manier om verschillende kamers van elkaar te scheiden, maar ook een belangrijk onderdeel van het algehele interieurinrichting. Of je nou een nieuwbouw hebt of je gaat renoveren, het kiezen van de juiste […]

Read More