Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken. 

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Waardoor er altijd wel een is die bij je interieur of huisstijl past. Rolgordijnen zijn veel goedkoper dan andere gordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkte budget jouw woning make over geven.  Er zijn verschillende mogelijkheden zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, duo rolgordijnen cassette rolgordijnen ga maar zo door. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel geschikt voor iedere ruimte in huis. Met rolgordijnen creëer je meer sfeer in huis omdat ze helemaal naar je wens kunt laten maken.  Ze zijn met verschillende kleuren, maten en stijlen te verkrijgen.

Hoe hang je rolgordijnen op? 

Een rolgordijnen ophangen is geen probleem de meeste rolgordijnen zijn met een schroevendraaier of accuboormachine op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven ze vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman, wat je enorm veel geld aan montagekosten kan besparen.

Wat zijn voordelen en nadelen van rolgordijnen? 

Het eerste voordeel is van een rolgordijn is dat je je hem zelf kan instaleren. Je hoeft dus niet hiervoor vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast rolgordijnen vangen vrij weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huissmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking hebben heeft voor temperatuur als geluid. Ook kan je de rolgordijnen bestellen  in allerlei soorten en maten waardoor het altijd perfect in je interieur past. 

Helaas heeft alles  nadelen in dit geval heeft ook rolgordijnen nadelen. Nadelen van rolgordijnen zijn zo kan het zijn dat rolgordijnen na een aantal jaar beginnen te gaan verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijnen altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijn wordt dan lichter van kleur.

Zie website van rolgordijnenexpert voor verschillende rolgordijnen.

Huis & Tuin

Wandtegels als sfeerbepalers 

Wandtegels zijn meer dan een bouwmateriaal, namelijk vormen ze een essentieel onderdeel van het interieurdesign, met een grote invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Of het nu gaat om een verbouwing in de keuken of een vernieuwing van de badkamer, de juiste keuze van wandtegels kan een verbluffend effect hebben op de sfeer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De Sta-op Stoel: Comfort en Functionaliteit in één

Het vinden van de perfecte stoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar comfort, gemak en ondersteuning. Een sta-op stoel, ook wel een opstastoel genoemd, is een innovatieve oplossing die steeds populairder wordt bij mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar meer comfort in je dagelijks leven […]

Read More