Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken. 

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Waardoor er altijd wel een is die bij je interieur of huisstijl past. Rolgordijnen zijn veel goedkoper dan andere gordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkte budget jouw woning make over geven.  Er zijn verschillende mogelijkheden zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen, duo rolgordijnen cassette rolgordijnen ga maar zo door. Hierdoor zijn rolgordijnen vrijwel geschikt voor iedere ruimte in huis. Met rolgordijnen creëer je meer sfeer in huis omdat ze helemaal naar je wens kunt laten maken.  Ze zijn met verschillende kleuren, maten en stijlen te verkrijgen.

Hoe hang je rolgordijnen op? 

Een rolgordijnen ophangen is geen probleem de meeste rolgordijnen zijn met een schroevendraaier of accuboormachine op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven ze vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman, wat je enorm veel geld aan montagekosten kan besparen.

Wat zijn voordelen en nadelen van rolgordijnen? 

Het eerste voordeel is van een rolgordijn is dat je je hem zelf kan instaleren. Je hoeft dus niet hiervoor vrijwel nooit geïnstalleerd worden door een vakman. Het tweede voordeel van een rolgordijn is dat ze zeer hygiënisch zijn. Een rolgordijn heeft namelijk een vlak oppervlak waardoor het makkelijk is om schoon te maken. Daarnaast rolgordijnen vangen vrij weinig stof waardoor de raamdecoratie zeker geschikt is om op te hangen in de keuken of in een woning waar mensen last hebben van huissmijt. Andere voordelen van rolgordijnen zijn dat het een isolerende werking hebben heeft voor temperatuur als geluid. Ook kan je de rolgordijnen bestellen  in allerlei soorten en maten waardoor het altijd perfect in je interieur past. 

Helaas heeft alles  nadelen in dit geval heeft ook rolgordijnen nadelen. Nadelen van rolgordijnen zijn zo kan het zijn dat rolgordijnen na een aantal jaar beginnen te gaan verkleuren. Dit gebeurt vaak als de rolgordijnen altijd naar beneden hangen en de zon er dan het grootste deel van de dag op schijnt. Het rolgordijn wordt dan lichter van kleur.

Zie website van rolgordijnenexpert voor verschillende rolgordijnen.

Huis & Tuin

Grofvuil container huren: waar moet je op letten?

Ga je binnenkort verbouwen of renoveren? Houd er dan rekening mee dat er een hoop afval vrij zal komen. Het is belangrijk dat dit afval snel en veilig afgevoerd kan worden. Het is een onmogelijke opgave om dit zelf weg te rijden naar een vuilstort. Dat neemt alleen maar heel veel tijd in beslag. Het […]

Read More
Blogs

Hoe optimaliseer je het verbruik van je CV ketel per uur?

Het verbruik van je CV ketel per uur is een belangrijk aspect van je energieverbruik en kan een aanzienlijke impact hebben op je maandelijkse energierekening. Door te begrijpen hoe je CV ketel werkt en wat de oorzaken zijn van hoog verbruik, kun je stappen ondernemen om dit te optimaliseren. In dit artikel duiken we dieper […]

Read More
Blogs

Duurzaamheid en kracht: een blik op Duracell batterijen

Duracell is al decennialang een leidend merk in de productie van batterijen, bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dit artikel biedt een diepgaande blik op de verscheidenheid van Duracell batterijen, de technologieën achter hun producten, en hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Geschiedenis van duracell De geschiedenis van Duracell begon in de vroege jaren […]

Read More