Alles wat je moet weten over de hond

Denk jij na over het in huis nemen van een hond of ben je nieuwsgierig naar de basis van hondenverzorging? Hieronder staat informatie over het proces van het adopteren of thuisbrengen van een hond.

Mee naar huis

Als je nou een ras hebt gekozen of eentje uit het asiel geadopteerd hebt, zorg dat je hond meteen een eigen plek heeft. Vooral jonge pups voelen ze zich meer beschermd wanneer ze in een bench zitten. Een bench is vaak een doorzichtige afgesloten ruimte voor je hond, dit zorgt ervoor dat hij of zij zich veilig voelt. Wanneer ze in een nieuwe omgeving zijn, zijn honden vaak alert en op hun hoede. Hierdoor slapen ze vaak te weinig en wordt je hond lastiger en humeuriger, terwijl je juist de eerste periode positief wil beginnen. Wanneer je het gebruik van een bench als een natuurlijke en positieve ervaring voor je hond laat zijn, zal hij er later ook graag in slapen en het als veilige plek ervaren. Pas op met het overmatig gebruik van een afgesloten bech, dit kan averechts werken doordat dit kan leiden tot angst en stress.

Een vaste plek

Naast de bench waar je hond misschien de nacht doorbrengt, kan een vaste plek ergens anders in huis verstandig. Een hondenmand op een logische plaats, in de buurt van de plek waar je zelf het meeste zit. Honden willen altijd bij je zijn, als je de hondenmand dus op de gang plaatst terwijl jij in de woonkamer zit, gaat je hond daar nooit in liggen. Een hondenmand of een hondenkleed kan ervoor zorgen dat je hond niet op andere meubels gaat liggen, zoals de bank of het mooie kleed. Dit kan je vanaf het begin aanleren door het een vaste plek in de ruimte te geven en hierop te trainen. 

Hondengezondheid

Bedenk wat voor dieet je hond nodig heeft. Een hond heeft veel aan regelmaat en routine, net zoals mensen. Als je bijvoorbeeld je hond altijd tegelijkertijd met je andere huisdieren eten geeft, zullen bepaalde geluiden ervoor zorgen dat hij al klaar staat bij zijn bak. Zorg dat je op gezette tijdstippen dus eten geeft, bijvoorbeeld op een tijdstip dat je meestal wel thuis bent. Stem dit ook af met de tijden dat je je hond gaat uitlaten. Als je voor het eten gaat uitlaten, is de kans groot dat je hond na het eten eigenlijk weer naar buiten moet. Zorg wel dat er een klein beetje tijd tussen het eten en het wandelen zit.

Training

Ook als je niet van plan bent om je hond allerlei trucjes aan te leren, is het verstandig om je hond te trainen. Je wil voorkomen dat je hond nergens naar luistert als je buiten aan het wandelen bent of als je wil dat hij naar je toe komt. Puppytraining is een goede optie om mee te starten als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een belangrijk onderdeel van de training is dat je consequent bent. Net als de regelmaat bij het eten, moet je een hond duidelijkheid geven wat je van hem wil. Dit vereist ook een bepaalde regelmaat en inspanning van het baasje. Als je je hond iets wil leren, zorg dan dat hij je kan begrijpen door duidelijk te spreken en door het iedere keer op dezelfde manier aan te pakken.

Blogs

Autosleutelspecialist nodig bij buitensluiting?

Als je ooit je autosleutel bent kwijtgeraakt of jezelf per ongeluk hebt buitengesloten, weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Het kan zelfs een gevaarlijke situatie worden als je niet snel toegang hebt tot je auto. Gelukkig zijn er autosleutelspecialisten, waaronder Autosleutelkaart.nl die je kunnen helpen in tijden van nood. Een autosleutelspecialist is een professionele […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Welke print past bij mijn interieur?

Wanneer je bezig bent met het inrichten of decoreren van je woning loop je vaak meerdere keren tegen de vraag aan; welke print past bij mijn huis? Of nou gaat om behang, de gordijnstof of een nieuw tafelzeil voor op tafel, iedere keer weer kom je voor de keuze te staan. Sommigen weten precies welke […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More