Alles wat je moet weten over de hond

Denk jij na over het in huis nemen van een hond of ben je nieuwsgierig naar de basis van hondenverzorging? Hieronder staat informatie over het proces van het adopteren of thuisbrengen van een hond.

Mee naar huis

Als je nou een ras hebt gekozen of eentje uit het asiel geadopteerd hebt, zorg dat je hond meteen een eigen plek heeft. Vooral jonge pups voelen ze zich meer beschermd wanneer ze in een bench zitten. Een bench is vaak een doorzichtige afgesloten ruimte voor je hond, dit zorgt ervoor dat hij of zij zich veilig voelt. Wanneer ze in een nieuwe omgeving zijn, zijn honden vaak alert en op hun hoede. Hierdoor slapen ze vaak te weinig en wordt je hond lastiger en humeuriger, terwijl je juist de eerste periode positief wil beginnen. Wanneer je het gebruik van een bench als een natuurlijke en positieve ervaring voor je hond laat zijn, zal hij er later ook graag in slapen en het als veilige plek ervaren. Pas op met het overmatig gebruik van een afgesloten bech, dit kan averechts werken doordat dit kan leiden tot angst en stress.

Een vaste plek

Naast de bench waar je hond misschien de nacht doorbrengt, kan een vaste plek ergens anders in huis verstandig. Een hondenmand op een logische plaats, in de buurt van de plek waar je zelf het meeste zit. Honden willen altijd bij je zijn, als je de hondenmand dus op de gang plaatst terwijl jij in de woonkamer zit, gaat je hond daar nooit in liggen. Een hondenmand of een hondenkleed kan ervoor zorgen dat je hond niet op andere meubels gaat liggen, zoals de bank of het mooie kleed. Dit kan je vanaf het begin aanleren door het een vaste plek in de ruimte te geven en hierop te trainen. 

Hondengezondheid

Bedenk wat voor dieet je hond nodig heeft. Een hond heeft veel aan regelmaat en routine, net zoals mensen. Als je bijvoorbeeld je hond altijd tegelijkertijd met je andere huisdieren eten geeft, zullen bepaalde geluiden ervoor zorgen dat hij al klaar staat bij zijn bak. Zorg dat je op gezette tijdstippen dus eten geeft, bijvoorbeeld op een tijdstip dat je meestal wel thuis bent. Stem dit ook af met de tijden dat je je hond gaat uitlaten. Als je voor het eten gaat uitlaten, is de kans groot dat je hond na het eten eigenlijk weer naar buiten moet. Zorg wel dat er een klein beetje tijd tussen het eten en het wandelen zit.

Training

Ook als je niet van plan bent om je hond allerlei trucjes aan te leren, is het verstandig om je hond te trainen. Je wil voorkomen dat je hond nergens naar luistert als je buiten aan het wandelen bent of als je wil dat hij naar je toe komt. Puppytraining is een goede optie om mee te starten als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een belangrijk onderdeel van de training is dat je consequent bent. Net als de regelmaat bij het eten, moet je een hond duidelijkheid geven wat je van hem wil. Dit vereist ook een bepaalde regelmaat en inspanning van het baasje. Als je je hond iets wil leren, zorg dan dat hij je kan begrijpen door duidelijk te spreken en door het iedere keer op dezelfde manier aan te pakken.

Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De Sta-op Stoel: Comfort en Functionaliteit in één

Het vinden van de perfecte stoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar comfort, gemak en ondersteuning. Een sta-op stoel, ook wel een opstastoel genoemd, is een innovatieve oplossing die steeds populairder wordt bij mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar meer comfort in je dagelijks leven […]

Read More
Dieren

De Fascinerende Wereld van de Amazonepapegaai

Als het gaat om exotische en kleurrijke vogels, is de Amazonepapegaai een van de meest opvallende en geliefde soorten. Deze levendige en intelligente vogels hebben al eeuwenlang mensen over de hele wereld gefascineerd. In dit artikel gaan we dieper in op de intrigerende wereld van de Amazonepapegaai, hun kenmerken, gedrag, leefomgeving en waarom ze zo […]

Read More