Adembenemend stukje Nederland zien? Zet koers voor de Wadden!

Ook binnen onze landsgrenzen valt genoeg te beleven. Voor onvergetelijke ervaringen zul je echter wel een tripje per boot moeten maken. En geloof ons, dat is ‘t waard!

Want mediterrane kusten en halsbrekende toeren zijn echt niet nodig om een vakantie te vieren die je afsluit met een voldaan gevoel. Wie een week(end)je weg wil en daarbij echt het gevoel wil krijgen iets bijzonders beleefd te hebben, begeeft zich namelijk naar de Wadden! Ja, dat zijn eilanden, klopt helemaal. Maar toch hoef je niet de grens over om ze te bezoeken. Laat staan dat je verder hoeft te reizen wanneer je toe bent aan een beetje cultuurverschil!

Cultuur

Het is best triest om je te realiseren dat veel streektalen en dialecten op sterven na dood zijn. Dat merk je ook op de Wadden. De gehele Wadden? Nee, een klein eilandje blijft moedig weerstand bieden aan de tand des tijds en maakt het leven van de inwoners die hun eigen cultuur willen zien floreren gemakkelijk. Daarom is het Amelands ook vandaag nog springlevend! En ook andere gebruiken die typisch zijn voor het eiland worden nog steeds gebezigd. Denk daarbij, naast traditionele klederdracht, aan Sunneklaas. We weten dat het Germaanse elementen bevat en op 5 december gevierd wordt… maar hoe precies? Dat weten alleen de bewoners zelf. Buitenstaanders zijn op deze datum dan ook niet welkom.

Activiteiten

Dat wil echter niet zeggen dat je in de rest van het jaar geen voet aan wal mag etten. Sterker nog, waarom zou je niet een tijdje blijven in een gezellig ingericht vakantiehuisje in Ameland? Geniet van het natuurschoon en van het prachtige uitzicht daarop vanaf Bornrif, de uitkijktoren die onlosmakelijk met de esthetiek van het eiland verbonden is. Bovendien is er aan sport, kunst en cultuur geen gebrek, aangezien er het hele jaar door diverse festivals op deze gebieden worden gehouden!

En wil je toch iets van de tradities van Ameland meekrijgen? Bezoek dan een demonstratie van de Paardenreddingboot, om te zien hoe vroeger drenkelingen werden gered. De samenwerking tussen mens en dier om de krachten van de natuur te beteugelen is inmiddels vervangen door een motorsloep. Gelukkig is deze bijzondere band nog niet vergeten!

Per seizoen is er weer iets anders te beleven op Ameland. Houd daarom – ook online – de brochures en agenda’s in de gaten die je op de meest diverse evenementen wijzen!

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More