Adembenemend stukje Nederland zien? Zet koers voor de Wadden!

Ook binnen onze landsgrenzen valt genoeg te beleven. Voor onvergetelijke ervaringen zul je echter wel een tripje per boot moeten maken. En geloof ons, dat is ‘t waard!

Want mediterrane kusten en halsbrekende toeren zijn echt niet nodig om een vakantie te vieren die je afsluit met een voldaan gevoel. Wie een week(end)je weg wil en daarbij echt het gevoel wil krijgen iets bijzonders beleefd te hebben, begeeft zich namelijk naar de Wadden! Ja, dat zijn eilanden, klopt helemaal. Maar toch hoef je niet de grens over om ze te bezoeken. Laat staan dat je verder hoeft te reizen wanneer je toe bent aan een beetje cultuurverschil!

Cultuur

Het is best triest om je te realiseren dat veel streektalen en dialecten op sterven na dood zijn. Dat merk je ook op de Wadden. De gehele Wadden? Nee, een klein eilandje blijft moedig weerstand bieden aan de tand des tijds en maakt het leven van de inwoners die hun eigen cultuur willen zien floreren gemakkelijk. Daarom is het Amelands ook vandaag nog springlevend! En ook andere gebruiken die typisch zijn voor het eiland worden nog steeds gebezigd. Denk daarbij, naast traditionele klederdracht, aan Sunneklaas. We weten dat het Germaanse elementen bevat en op 5 december gevierd wordt… maar hoe precies? Dat weten alleen de bewoners zelf. Buitenstaanders zijn op deze datum dan ook niet welkom.

Activiteiten

Dat wil echter niet zeggen dat je in de rest van het jaar geen voet aan wal mag etten. Sterker nog, waarom zou je niet een tijdje blijven in een gezellig ingericht vakantiehuisje in Ameland? Geniet van het natuurschoon en van het prachtige uitzicht daarop vanaf Bornrif, de uitkijktoren die onlosmakelijk met de esthetiek van het eiland verbonden is. Bovendien is er aan sport, kunst en cultuur geen gebrek, aangezien er het hele jaar door diverse festivals op deze gebieden worden gehouden!

En wil je toch iets van de tradities van Ameland meekrijgen? Bezoek dan een demonstratie van de Paardenreddingboot, om te zien hoe vroeger drenkelingen werden gered. De samenwerking tussen mens en dier om de krachten van de natuur te beteugelen is inmiddels vervangen door een motorsloep. Gelukkig is deze bijzondere band nog niet vergeten!

Per seizoen is er weer iets anders te beleven op Ameland. Houd daarom – ook online – de brochures en agenda’s in de gaten die je op de meest diverse evenementen wijzen!

motoraccu onderhoud
Vrije tijd

Alles wat je moet weten over motoraccu onderhoud

Heb jij een motor? Dit is een geweldig voertuig dat je veel plezier en comfort kan bieden. Daarbij is het echter wel van belang om je motor goed te onderhouden. Hierbij speelt de motoraccu ook een belangrijke rol. Beschik jij echter niet over veel kennis op het vlak van je motoraccu onderhouden? Maak je dan […]

Read More
Vrije tijd

Zeldzame voetbalshirts die veel geld waard zijn

Al jaren verzamelen mensen voetbalshirts. Sommige mensen verzamelen ze misschien omdat ze fan zijn van het team, terwijl anderen ze misschien verzamelen omdat ze zeldzaam of uniek zijn. Er zijn ook mensen die als hobby voetbalshirts verzamelen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar voetbalshirts, terwijl anderen er honderden of zelfs duizenden hebben. Zeldzame voetbalshirts […]

Read More
Vrije tijd

Laat je creatieve zelf los

Vandaag de dag leven we in een gehaaste maatschappij. Naast werken of studeren, moet je ook nog voldoende tijd vrij maken voor je familie en vrienden én ook een huishouden runnen. Daarom is het belangrijk om af en toe eens tot rust te komen door wat me-time in te plannen en dingen te doen waar […]

Read More