Adembenemend stukje Nederland zien? Zet koers voor de Wadden!

Ook binnen onze landsgrenzen valt genoeg te beleven. Voor onvergetelijke ervaringen zul je echter wel een tripje per boot moeten maken. En geloof ons, dat is ‘t waard!

Want mediterrane kusten en halsbrekende toeren zijn echt niet nodig om een vakantie te vieren die je afsluit met een voldaan gevoel. Wie een week(end)je weg wil en daarbij echt het gevoel wil krijgen iets bijzonders beleefd te hebben, begeeft zich namelijk naar de Wadden! Ja, dat zijn eilanden, klopt helemaal. Maar toch hoef je niet de grens over om ze te bezoeken. Laat staan dat je verder hoeft te reizen wanneer je toe bent aan een beetje cultuurverschil!

Cultuur

Het is best triest om je te realiseren dat veel streektalen en dialecten op sterven na dood zijn. Dat merk je ook op de Wadden. De gehele Wadden? Nee, een klein eilandje blijft moedig weerstand bieden aan de tand des tijds en maakt het leven van de inwoners die hun eigen cultuur willen zien floreren gemakkelijk. Daarom is het Amelands ook vandaag nog springlevend! En ook andere gebruiken die typisch zijn voor het eiland worden nog steeds gebezigd. Denk daarbij, naast traditionele klederdracht, aan Sunneklaas. We weten dat het Germaanse elementen bevat en op 5 december gevierd wordt… maar hoe precies? Dat weten alleen de bewoners zelf. Buitenstaanders zijn op deze datum dan ook niet welkom.

Activiteiten

Dat wil echter niet zeggen dat je in de rest van het jaar geen voet aan wal mag etten. Sterker nog, waarom zou je niet een tijdje blijven in een gezellig ingericht vakantiehuisje in Ameland? Geniet van het natuurschoon en van het prachtige uitzicht daarop vanaf Bornrif, de uitkijktoren die onlosmakelijk met de esthetiek van het eiland verbonden is. Bovendien is er aan sport, kunst en cultuur geen gebrek, aangezien er het hele jaar door diverse festivals op deze gebieden worden gehouden!

En wil je toch iets van de tradities van Ameland meekrijgen? Bezoek dan een demonstratie van de Paardenreddingboot, om te zien hoe vroeger drenkelingen werden gered. De samenwerking tussen mens en dier om de krachten van de natuur te beteugelen is inmiddels vervangen door een motorsloep. Gelukkig is deze bijzondere band nog niet vergeten!

Per seizoen is er weer iets anders te beleven op Ameland. Houd daarom – ook online – de brochures en agenda’s in de gaten die je op de meest diverse evenementen wijzen!

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More