4 tips om komende winter gasverbruik te besparen

De dagen worden al kouder, de zomer is ten einde. We gaan richting de herfst en daarna komt de winter eraan. We weten dat het met de stijgende energiekosten belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. En richting de winter wordt dat extra belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk bespaart op je gasverbruik? Wij geven je 4 tips in dit artikel.

Minder warm water gebruiken

Wist jij dat ruim 20% van je gasverbruik op gaat aan het verwarmen van water voor je badkamer en je keuken? Dat zorgt ervoor dat het belangrijk is om kritisch te kijken naar het gebruiken van warm water. De eerste en makkelijkste stap die je kunt zetten is minder lang douchen. Of douche op een lager temperatuur. Daarnaast kun je een waterbesparende douchekop installeren. Dat kan al zorgen voor een flinke besparing. Je kunt nog een stapje verder gaan door een douche te laten installeren die de warmte van het water dat wegstroomt kan hergebruiken. 

De thermostaat een graadje lager zetten

Veel mensen wennen zich aan om de thermostaat in de winter op 23 graden te zetten. Als je dat eenmaal gewend bent, heb je het al snel koud wanneer het een lagere temperatuur is. Probeer jezelf daarom aan te wennen om de thermostaat een of twee graden lager te zetten. Over het algemeen zou 20 graden al meer dan voldoende moeten zijn en trek anders een extra warme trui aan of een fleecekleed over je heen op de bank. Het kan op de langere termijn veel gasverbruik schelen!

Alleen de benodigde ruimtes in huis verwarmen

Heb je een huis met meerdere kamers en ben je niet in alle ruimtes veel aanwezig? Kijk dan eens kritisch welke ruimtes je wel moet verwarmen en laat de verwarming uit in ruimtes waar je bijna niet bent. Laat ook de deur niet onnodig open staan, zodat kou ook het huis niet te veel binnen kan dringen. En als deze dan ongemerkt toch vaak open blijft staan, kan het helpen om een deurveer of dranger te kopen waarmee de deur vanzelf dicht gaat. 

Je huis verduurzamen & van subsidie profiteren

De eerste drie tips kun je heel makkelijk toepassen en zorgen ervoor dat je al veel energie kunt besparen. Maar voor de lange termijn kan het de moeite zijn om te kijken naar mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Denk aan het isoleren, het installeren van een warmtepomp of aanbrengen van zonnepanelen. Het is extra interessant om te doen omdat je hiervoor van de overheid subsidie krijgt, de zogeheten ISDE-subsidie. Dit scheelt uiteindelijk weer in de kosten!

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij starten met het besparen op je gasverbruik! Zo ben je goed voorbereid op de komende winter.

Raamfolie
Overig

Hoe zorg je voor meer privacy in je eigen huis?

Heb jij er ook zo’n hekel aan als mensen vaak en/of lang naar binnen kijken? Wanneer je in een huis woont met grote ramen heeft dit veel voordelen. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook hoef je hierdoor minder lampen in te zetten om genoeg licht in huis te hebben. Maar deze ramen […]

Read More
Blogs

Wat zijn de voordelen van een reclamebureau in Nijmegen?

Waarom zou je voor een plaatselijke samenwerking gaan? In deze blog gaan wij jou als echte nijmegenaren vertellen wat de voordelen zijn van het werken met ons reclamebureau, wat we voor jou zouden kunnen betekenen en waarom je voor een lokale samenwerking gaat. Sneller schakelen door een reclamebureau Door de meetbaarheid van reclamecampagnes en online […]

Read More
Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More