4 tips om komende winter gasverbruik te besparen

De dagen worden al kouder, de zomer is ten einde. We gaan richting de herfst en daarna komt de winter eraan. We weten dat het met de stijgende energiekosten belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. En richting de winter wordt dat extra belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk bespaart op je gasverbruik? Wij geven je 4 tips in dit artikel.

Minder warm water gebruiken

Wist jij dat ruim 20% van je gasverbruik op gaat aan het verwarmen van water voor je badkamer en je keuken? Dat zorgt ervoor dat het belangrijk is om kritisch te kijken naar het gebruiken van warm water. De eerste en makkelijkste stap die je kunt zetten is minder lang douchen. Of douche op een lager temperatuur. Daarnaast kun je een waterbesparende douchekop installeren. Dat kan al zorgen voor een flinke besparing. Je kunt nog een stapje verder gaan door een douche te laten installeren die de warmte van het water dat wegstroomt kan hergebruiken. 

De thermostaat een graadje lager zetten

Veel mensen wennen zich aan om de thermostaat in de winter op 23 graden te zetten. Als je dat eenmaal gewend bent, heb je het al snel koud wanneer het een lagere temperatuur is. Probeer jezelf daarom aan te wennen om de thermostaat een of twee graden lager te zetten. Over het algemeen zou 20 graden al meer dan voldoende moeten zijn en trek anders een extra warme trui aan of een fleecekleed over je heen op de bank. Het kan op de langere termijn veel gasverbruik schelen!

Alleen de benodigde ruimtes in huis verwarmen

Heb je een huis met meerdere kamers en ben je niet in alle ruimtes veel aanwezig? Kijk dan eens kritisch welke ruimtes je wel moet verwarmen en laat de verwarming uit in ruimtes waar je bijna niet bent. Laat ook de deur niet onnodig open staan, zodat kou ook het huis niet te veel binnen kan dringen. En als deze dan ongemerkt toch vaak open blijft staan, kan het helpen om een deurveer of dranger te kopen waarmee de deur vanzelf dicht gaat. 

Je huis verduurzamen & van subsidie profiteren

De eerste drie tips kun je heel makkelijk toepassen en zorgen ervoor dat je al veel energie kunt besparen. Maar voor de lange termijn kan het de moeite zijn om te kijken naar mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Denk aan het isoleren, het installeren van een warmtepomp of aanbrengen van zonnepanelen. Het is extra interessant om te doen omdat je hiervoor van de overheid subsidie krijgt, de zogeheten ISDE-subsidie. Dit scheelt uiteindelijk weer in de kosten!

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij starten met het besparen op je gasverbruik! Zo ben je goed voorbereid op de komende winter.

Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De Sta-op Stoel: Comfort en Functionaliteit in één

Het vinden van de perfecte stoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar comfort, gemak en ondersteuning. Een sta-op stoel, ook wel een opstastoel genoemd, is een innovatieve oplossing die steeds populairder wordt bij mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar meer comfort in je dagelijks leven […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More