4 creatieve ideeën voor oude binnendeuren

Als je denkt aan het hergebruiken van oude spullen, dan denk je waarschijnlijk niet aan je binnendeuren. Je kunt in dit geval overwegen om het deurbeslag van de deur opnieuw te gebruiken, maar de hele deur zelf? Wat zou je van of met een oude deur kunnen maken? Nou, eigenlijk heel veel!

Binnendeuren zijn zelfs vrij veelzijdig en kunnen in een verscheidenheid aan leuke DIY projecten gebruikt worden. Om jouw creativiteit een beetje op te peppen, zijn hieronder 4 unieke ideeën te vinden. Interessante doe-het-zelf projecten die je met oude binnendeuren kan doen nadat je de nieuwe binnendeuren online besteld hebt. 

Unieke boekenkasten

Er zijn verschillende soorten boekenkasten die jij met een oude binnendeur kunt maken. Een favoriet is daarbij het uitzagen van horizontale panelen, om deze vervolgens als planken te gebruiken. Door deze moderne look kan het licht simpel door de openingen die voor elke plank zijn gemaakt schijnen. Waardoor het nieuwe meubelstuk er minder opdringerig in de gebruikte kamer aanvoelt.

Als je niet veel ruimte voor zo’n grote deur hebt of als je een ongebruikte hoek in je huis voor een kast wilt gebruiken, zaag dan de deur gewoon verticaal in tweeën en maak er een hoek boekenkast of sieraden display kast  van. Dat is een bijzonder inspirerend idee over hoe creatief je een oude binnendeur kunt gebruiken en hoe dit bij kan dragen aan het verfraaien van jouw interieur. 

Een gigantische fotolijst

Ben je al een poosje op zoek geweest naar een opvallende manier om de foto’s van jouw bruiloft, kinderen of huisdieren weer te geven? Gebruik hiervoor simpel een oude deur met vensters, zoals een paneeldeur. Op die manier kun jij de vensters ervan als fotolijsten gebruiken.

En wees ook een beetje kunstzinnig met de oplossing die je uitkiest. Gebruik bijvoorbeeld zwart-wit foto’s en verf de deur geheel wit voor een soort moderne kunstmuseum look. Je kunt deze gigantische fotolijst ook in een hoek of tegen een muur zetten om er zo een compleet andere look van te maken. Of als je het idee leuk vindt, kun je voor spiegels in plaats van foto’s in de vensteropeningen gaan.

Omkleedscherm of roomdivider

Dezelfde deuren met glazen vensters doen ook prima dienst als een goedkope ruimteverdeler. Het zal op deze wijze een bijzondere dosis van rustieke charme aan elke kamer toevoegen. Het monteren van oude deuren met scharnieren is immers een uiterst eenvoudige manier om een kamerafscheiding te maken. Je hebt hier veelal drie of meer deuren voor nodig.

Het houten oppervlak van zo’n deur is bovendien een uitstekend canvas om er verschillende decoratie effecten op uit te proberen. Zo kun jij jouw handgemaakte scheidingswand perfect op het bestaande decor van een kamer afstemmen. Een felle kleur kan bijvoorbeeld een gedurfde statement in een neutrale kamer maken. Terwijl ornamenten die aan de witgekalkte zijkanten zijn gelijmd, de hergebruikte deuren een antieke uitstraling kunnen geven.

Allerlei soorten tafels

Er is niets meer uniek dan het maken van tafels van oude deuren. Je kunt zo’n deur geheel naar jouw eigen stijl aanpassen. Denk hierbij aan een salon- of bijzettafel, bureau of juist een hangtafel voor op jouw tuinterras. 

Maak er een lang bureau of grote eettafel van. Dit door de deur flink te schuren en het deurbeslag te verwijderen. Voeg er eventueel een groot stuk dekkend glas aan toe. Om zo een fijn glad oppervlak te creëren en het tegen morsen te beschermen. Of maak een hangtafel voor jouw veranda! Bevestig de deur met een aantal stukken touw aan het plafond van je veranda. Een kleine deur of een op maat gezaagde deur kan ook goed als een koffietafel dienst doen. Als je onder deze deur als toplaag nog een onderste plank toevoegt. Dan biedt dit een handige ruimte voor het opbergen van boeken, spelletjes en kussens. Je kunt deze tafel vervolgens laten zoals het is. Of er handige wielen aan toevoegen om het verplaatsbaar te maken.

Zoals je al hebt gelezen, zijn er voldoende mogelijkheden om creatief met een oude binnendeur aan de slag te gaan. Heb jij nu al een idee wat jij met jouw oude deuren gaat doen?

Blogs

Wat zijn de voordelen van een reclamebureau in Nijmegen?

Waarom zou je voor een plaatselijke samenwerking gaan? In deze blog gaan wij jou als echte nijmegenaren vertellen wat de voordelen zijn van het werken met ons reclamebureau, wat we voor jou zouden kunnen betekenen en waarom je voor een lokale samenwerking gaat. Sneller schakelen door een reclamebureau Door de meetbaarheid van reclamecampagnes en online […]

Read More
Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More
Blogs Overig

4 tips om komende winter gasverbruik te besparen

De dagen worden al kouder, de zomer is ten einde. We gaan richting de herfst en daarna komt de winter eraan. We weten dat het met de stijgende energiekosten belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. En richting de winter wordt dat extra belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat je […]

Read More