3 tips om sneller een nieuwe taal op te pikken 

3 tips om sneller een nieuwe taal op te pikken 

Er kunnen verschillende redenen zijn om een nieuwe taal te leren. Misschien heb je wel iemand leren kennen en wil je graag ook in zijn of haar taal kunnen praten of heb je plannen om in de toekomst naar het buitenland te emigreren. Dan zijn er ook nog mensen die het gewoon fijn vinden om zich in meer landen verstaanbaar te kunnen maken, dol zijn op reizen en dan graag communiceren met de lokale bevolking. En last but not least: de groep mensen die het gewoon belangrijk vinden om aan zelfontwikkeling te doen en hierbij ook hun taalvaardigheden willen verbeteren. 


Toch is het leren van een nieuwe taal niet gemakkelijk. Zeker niet op latere leeftijd. Er gaat heel veel tijd in zitten en het duurt doorgaans jaren voordat je een taal echt vloeiend beheerst. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je dit proces kunt bespoedigen en de taal sneller kunt oppikken. Nieuwsgierig hoe je dit aanpakt? Laat je dan inspireren door de volgende drie tips. 

  1. Schrijf je in voor een professionele taalcursus 


Onder het mom: wil je iets doen, doe het dan ook direct goed. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan om alvast een aantal woordjes en zinnen in de vreemde taal te leren. Om het echt volledig onder de knie te krijgen, is deskundige hulp echter wel noodzakelijk. Daarom raden we aan om je in te schrijven voor een professionele taalcursus van bijvoorbeeld www.ste.nl. Deze cursussen worden voor heel veel verschillende vreemde talen aangeboden en kunnen ook nog eens geheel op maat samengesteld worden. 


Bij STE Trainingen kies je zelf voor de manier van leren die het beste bij jou past. Vind je het prettig om klassikaal lessen te volgen in een grotere groep? Of heb je meer baat bij één-op-één les? Veel is mogelijk. Wees dus niet bang om de mogelijkheden te onderzoeken en om advies te vragen. De juiste leermethode doet wonderen als je een vreemde taal sneller wilt oppikken. 

  1. Wees niet bang om fouten te maken 


Veel mensen laten zich leiden door de angst om fouten te maken. Zeker in gesprekken met anderen. Dit terwijl spreken in een vreemde taal juist de perfecte manier is om sneller aan de taal gewend te raken. Wees daarom zeker niet te bang om dit te doen. Besef ook goed dat degene waarmee je probeert te communiceren het alleen maar heel fijn vindt dat je zo je best doet. Bedenk zelf maar eens hoe jij het vindt als een buitenlander probeert om Nederlands te spreken. Dit kan je waarschijnlijk alleen maar waarderen. Dat geldt andersom uiteraard ook zo. Niet bang zijn dus, maar gewoon doen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt en hoe beter je er ook in wordt om de taal daadwerkelijk te spreken. 

  1. Elke dag even oefenen 


Sommige mensen maken de fout om al het leren in één dag te proppen. Het is echter beter om elke dag een klein beetje te oefenen dan in één keer een enorme hoeveelheid. Door vaak te herhalen, pik je de taal veel sneller op. 

Een goede boekhouder is onmisbaar
Uncategorized

Een goede boekhouder is onmisbaar

In de wereld van ondernemerschap en bedrijfsvoering is er één essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een cruciale rol speelt bij het succes van een onderneming: de boekhouder. Een goede boekhouder is niet alleen iemand die cijfers invoert en belastingaangiften doet; ze zijn de stille kracht achter de financiële gezondheid en […]

Read More
Assistent Accountant vacature bij ESJ: Een Uitnodiging voor Gedreven Financiële Talenten
Uncategorized

Assistent Accountant vacature bij ESJ: Een Uitnodiging voor Gedreven Financiële Talenten

Assistent Accountant vacature: Ben je op zoek naar een uitdagende positie waarin je je financiële talenten kunt ontplooien? Bij ESJ bieden we een unieke kans voor ambitieuze professionals die willen groeien in een stimulerende omgeving. Als assistent accountant bij ESJ maak je deel uit van een team dat gedreven is om ondernemers te ondersteunen bij […]

Read More
Uncategorized

De werking van Profhilo: jouw weg naar een stralende huid 

Als het om huidverzorging gaat, zijn er tegenwoordig zoveel opties dat het je duizelig kan maken. Van crèmes en serums tot gezichtsbehandelingen en chirurgische ingrepen, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Maar er is één behandeling die de aandacht verdient, en dat is Profhilo. Het klinkt misschien als een toverspreuk uit een sprookje, maar dit innovatieve wondermiddel […]

Read More